Můžete použít pouze bůček, ale výborný je i lunchmeat, do kterého přidáte 100 g mletého hovězího masa….

Suroviny:

850 g bůčku i s kouskem kůže
100 g hovězího masa

10 g Pragandy
5 g soli
2 vejce
1 kl pepře
1-2 kl sladké papriky
50 g vody

 

Luncheon meat (domácí lančmít)

 

Postup:

Syrový bůček i s kouskem kůže pomeleme, přidáme všechny ostatní suroviny a dobře umícháme – nejlíp to jde robotem, hákem na mísení těsta.

Promíchanou směs urovnáme do sáčkem vyloženého šunkovaru, dobře udusáme a zavřené uložíme na 24 hodin do lednice.

 

Luncheon meat (domácí lančmít)
-na okrajích s rosolem-

 

Druhý den vaříme při 80-85°C dvě hodiny. Krájíme až druhý den, dobře vychlazené.

 

Luncheon meat (domácí lančmít)
-vpravo čerstvý, vlevo osmažený plátek lančmítu-

.

.

.

7 Comments

  • Posted 19.2.2017 20:14 od Nikola 0Likes

    Dobrý večer, možná mám hloupou otázku, ale co to je s kouskem kůže? To znamená bůček bez kosti který má zvrchu po celém kousku kůži? Děkuji Nikola

    • Posted 20.2.2017 13:18 od Iva 0Likes

      Dobrý den, ano, použijete vykostěný bůček a kůže třeba na půl dlaně (nebo kousínek víc) – jen kousek, ale aby tam byla. Udělá moc dobrý rosol kolem okraje lančmítu.

  • Posted 23.2.2017 14:04 od Veronika 0Likes

    Dobrý den, děkuji za recept. Je prosím možné použít místo pragandy normální sůl?Děkuji.Veronika

    • Posted 24.2.2017 10:21 od Iva 0Likes

      Dobrý den, určitě ano. Chuť bude možná nepatrně jiná a maso nebude tak růžové – přesto to bude nesrovnatelně lepší, než ten kupovaný 😉

  • Posted 4.4.2021 15:43 od P.Nova 0Likes

    Dobry den, je mozne ho uvarit i bez sunkovaru? Nad parou? Nebo v sacku ve vode?

    • Posted 4.4.2021 16:49 od Iva 0Likes

      Dobrý den, nezkoušela jsem, ale napadá mě v PET lahvi, do které vložíte mikrotenový sáček – to by mohlo jít. Voda se nevaří, jde jen k 80°C, tak by i ta PETka mohla vydržet a nezkroutit se. Jinak nevím.

  • Posted 4 dny ago 11:02 od Koloman 0Likes

    Bolbisom zvedavy ako pomelete surovu kúti ?

Přidejte komentář