Snažíte se dělat pro svou rodinu jen to nejlepší?
Pečete často a rádi?
Nebo máte pečení jako koníčka, relax a domácím pečivem rádi obdarujete rodinu, přátele, sousedy?

Jistě při té práci míváte pomoučené ruce…..ruce v mouce zabořené…..prostě – tahle „moučná vizitka“ všech pekařů se při výrobě domácího pečiva vznáší všude okolo nás.

13. listopadu 2017 vyšly tiskem „moje ruce v mouce“.
Přesný název zní:

Ruce v mouce (Domácí pečivo s kváskem i droždím)

Kniha vyšla v nakladatelství CPress (ve společnosti Albatros Media a.s.), má 192 stran a rozměry 167 x 225 mm – příjemně praktická velikost, pokud ji potřebujete mít v kuchyni stále po ruce 🙂
Jek  dostání téměř ve všech knihkupectvích (s doporučenou cenou 299,- Kč) a vyšla i jako e-book. V obou formátech by měla být k dostání také na Slovensku (např. v knihkupectví Martinus.sk, Gorila.sk i jinde).

A co v ní najdete? Přesto, že je vedle různých tlustých kuchařských bichlí, které na knižním trhu potkáte, poměrně útlá, je nabitá informacemi.

kniha "Ruce v mouce"

…jedna ze tří stran Obsahu…

Co vše tedy v knize najdete???

  • Především – obsahuje 187 vyzkoušených, prověřených receptů na různé chleby, bagety, rohlíky, bulky i dalamánky, tyčky, pizzy, sladké kynuté moučníky.
    Celá jedna kapitola je věnovaná pečivu zahraničnímu, které se s úspěchem zabydlelo v našich kuchyních a v závěru knihy nechybí několik receptů na dobroty, které se dají k pečivu přikousnout nebo namazat na něj.

kniha "Ruce v mouce"

  • Část knihy je věnovaná jen žitnému kvásku – jeho výrobě několika způsoby (včetně kvásku z  kefírové houbičky), uchování, práci s ním i kvasovým těstem, nechybí postřehy od válu nasbírané během let pečení, ani vyzkoušené rady, jak pomoct kvásku, který zrovna nespolupracuje.
    Kváskovým začátečníkům poradí, pokročilým nabídne spoustu receptů k vyzkoušení.

kniha "Ruce v mouce"

  • Ruce v mouce ale nejsou vyhraněně zaměřené jen na kváskování – vedle kvasového pečiva kniha nabízí spoustu receptů na pečivo s droždím, které je možné zadělat klasicky nebo pomocí prefermentu (omládek, biga, poliš, staré těsto…), proto je vhodné snížit množství použitého droždí a zároveň upéct pečivo mnohem chutnější, nadýchanější, s delší trvanlivostí.
    Jsou-li tyto prefermenty pro vás v pečení nové, určitě se jich nemusíte bát – vše je vysvětleno tak, aby tomu porozuměl každý, i naprostý začátečník.

kniha "Ruce v mouce"

  • Kromě receptů najdete v knize postřehy k domácímu pečení, povídání o pomocnících při pečení i používaných surovinách.
    Popis práce s těstem kváskovým, hydratovaným, celozrnným i těstem z lednice.
  • A vešla se i spousta dalších rad 🙂 – jak zacházet s hotovým pečivem, jak převést recept s droždím na kváskový a naopak, kterých chyb se při práci s těstem vyvarovat, názvosloví pečiva, vysvětlení nejčastěji používaných pojmů atd…

kniha "Ruce v mouce"

Kde a jak ji můžete koupit, objednat?

Knihu Ruce v mouce si můžete koupit s podpisem u mě, nebo klasicky – v knihkupectvích. Kamenných obchodech i těch internetových, např. nakladatelství Albatros nebo v eshopu Knihcentrum.cz – ZDE.

Pokud ji někdo bude chtít přímo ode mě, s podpisem nebo věnováním, poprosím o zprávu na mail:

pekarnomanie@email.cz


Založila jsem ho pouze pro tuto knížku 🙂  domluvíme se tam na dalším postupu, abyste měli knihu doma co nejdříve. Navíc Vám knihu orazítkuji razítkem vytvořeným jen pro tuto příležitost a přidám navštívenku Pekárnománie.

Kniha Ruce v mouce byla psaná srdcem a já opravdově doufám, že se všem čtenářům bude líbit!

Nová kniha "Ruce v mouce"

.

.

.

32 Comments

  • Posted 10.10.2017 9:32 od Věnceslava 0Likes

    Už se těším,jak mimino na dudlík.Vendul..

    • Posted 10.10.2017 10:03 od Iva 0Likes

      Díky, Vendulko! Doufám, že se bude opravdu líbit! 🙂

  • Posted 10.10.2017 9:44 od Gabriela Myslivcová 0Likes

    Velká gratulace k tak krásnému počinu. Pod stromečkem jistě udělá radost 😉

  • Posted 10.10.2017 10:55 od Jana Šenkyříková 0Likes

    Gratulace veliká (Y) Moc se těším 🙂

  • Posted 10.10.2017 11:26 od Jitka 0Likes

    Gratuluju moc. Už se mi sbíhají sliny když vidím jenom obrázky a co až budu podle ní péct.

  • Posted 10.10.2017 12:42 od Veronika 0Likes

    Tak si ji budu přát od Ježíška…. ať už jsou Vánoce

  • Posted 10.10.2017 13:23 od Ján 0Likes

    Gratulujem k u krásnemu malému/veľkému dielu. Predpredaj platí aj pre Slovensko ?

    • Posted 10.10.2017 17:56 od Iva 0Likes

      Děkuji a – nevím, poptám se. Máte na mysli tu akci s poštovným zdarma?

  • Posted 10.10.2017 19:24 od Andrea 0Likes

    Dajú sa v predpredaji objednať aj e-knihy na Slovensku? V Martinuse som to nevidela.
    Ďakujem

  • Posted 11.10.2017 5:27 od Poly 0Likes

    Moc se těším a držím pěsti, ať se prodává ve velkém…

  • Posted 11.10.2017 14:06 od Ana 0Likes

    Objednané okamžite ako som to uvidela na nete. V Martinuse. Mesiac ubehne ako nič a ja budem mať „ruce v mouce“ 🙂 veeeeeeľmi sa teším

  • Posted 15.10.2017 18:32 od Lenka 0Likes

    Ivčo už mám objednáno a těším se na ni.-) Konečně odpadne zoufalé hledání v mobilu:-)
    Děkuji za Vaše recepty, jsou mi každý den velkou oporou v pečení.
    Lenka

  • Posted 19.10.2017 10:09 od martina 0Likes

    Ivčo. tak tenhle tvůj poslední počin mi chybí v knihovničce a už se nemůžu dočkat. prosím tě, napiš mi na e-mail jerabkova80@seznam..cz , jak ti můžu poslat peníze, abych měla bichličku i s podpisem. děkuji a už se moc těším.

  • Posted 27.3.2018 17:40 od Iveta 0Likes

    Ahoj Ivi,

    nemôžu vytlačiť naraz dostatočne veľa kusov? Stále čakám za dotlačou, zas presunuli termín na apríl a ktovie, či sa mi zas ujde 🙁 🙁 🙁 už som myslela, že bude dávno u mňa, objednaná, zaplatená a len závidím tým, čo sa stále chvália ako sa im daria Tvoje výtvory. Inak nie je všetko kváskové? Ja som myslela, že áno. Všima som si, že trhací chlieb a nejaké ďalšie recepty sú s droždím. Prečo?Ja už sa nechcem vracať k droždiu. Máš aj niekde chat na také konkrétne veci, ak mi niečo z receptu nie je jasné? Či fcb?

    • Posted 27.3.2018 18:17 od Iva 0Likes

      Ahoj, ano, jsou tam i pečiva s droždím, ale zase přes prefermenty. Takže žádné „vraž tam kostku droždí“ 🙂 používám ho co nejméně. Některému pečivu droždí vyloženě sedne – třeba rohlíkům. Ale nad kvasový chleba není nic lepšího.
      Nejrychlejší bude asi mi napsat na fcb, ale i tady se pod recepty snažím odpovídat co nejdřív.

  • Posted 19.5.2018 20:37 od Eliška 0Likes

    Dobry den, paní Trhoňová, dovolte,abych Vám poděkovala. Knihu jsem před nedávnem zakoupila a okamžitě jsem se do ní zamilovala. Kváskový chleba už peču několik let. Tudíž jsem se považovala že vcelku zkušenou pekařku, díky vaší knize vím, že se mám ještě mnoho učit a hrozně se na to těším. Dnes jsem díky vaší knize upekla ten nejlepší chleba na světě. Jednak jsem si podle vašich rad řádně několik dní oživovala kvásek, aby byl dostatečně silný a pak podle vašeho postupu upekla „základní kváskový chleba“. Asi to bylo právě změnou postupu, protože recept jsem si ponechala,na jaký jsem zvyklá,ale moc se od vašeho neliší. Z chleba jsem měla takovou radost jako snad při upečení mého prvního kváskového chleba vůbec před několika lety. V knize pořád nadšeně listuji. A mám chuť vyzkoušet všechny recepty. Je vidět, že jste opravdu zkušená pekařka a vše máte odzkoušeno. Knihu bych doporučila prostě všem, začátečníkům i pokročilým. Chtěla jsem vám napsat email,ale nenašla jsem nikde žádný kontakt, tak využívám této možnosti. Ještě jednou děkuji za tak skvělou knihu.

    • Posted 20.5.2018 19:06 od Iva 0Likes

      Dobrý den, paní Klvačová,
      Velmi Vám děkuji za tak nádhernou pochvalu a těším se z toho, že se Vám kniha líbí 🙂 Snažila jsem se napsat ji čtivou a také tak, aby nalákala i další lidi k této nádherné práci, která může být i příjemným relaxem – pečení (nejen) chleba.
      Pokud budete chtít napsat na mail (připomínky, otázky – cokoliv k pečení), klidně na ruce-v-mouce@email.cz
      Přeji Vám spoustu dalších radostí nad voňavým pečivem!
      Iva

  • Posted 9.7.2018 21:53 od Lada Prokopová 0Likes

    Tato kniha je super, mám ji stále po ruce. Zkoušela jsem z ní několik chlebů a všechny výborné. Dále uspěly chřupáčky a nyní nestíhám péct mailové makovky. Měla jsem na podobné makovky jiný recept, ale tyhle jsou top. Během týdne jsem je pekla už 3x a pokaždé zmizí během 1 dne. A tak je to téměř se vším z této knihy. Šunka také moc chutná. To aby člověk málem změnil zaměstnání. Za tuto knihu, Ivi, velký dík, lepší jsem na trhu neviděla. Ale když tak sleduji recepty tady na blogu, tak by to možná chtělo další díl, ne? Jo, a Honzovky výborné. Tchýňka má 80 let a je dobrá kuchařka, ale říkala, že tak dobré Honzovky, navíc bez mléka a vajec, ještě nejedla. Takže co recept, to super. Má to jedno velké mínus – moji chlapi doma začínají být pěkně rozmazlení.

  • Posted 22.11.2018 13:02 od Silvia 0Likes

    Vašu knihu som dostala minulý rok od Ježiška. Ďakujem za ňu. Mám rada, keď sú recepty pekne pokope a viem hneď kde mám hľadať. Viem, že sa dajú nájsť aj na nete ale kniha je kniha. Super je aj to, že recepty sú naozaj vyskúšané a úspech pri dodržaní postupu a surovín zaručený. Ak niekto váha, či si má knihu kúpiť, tak vrelo odporúčam.

    • Posted 26.11.2018 12:52 od Iva 0Likes

      Děkuji za krásný i milý komentář ke knize! ♥

  • Posted 15.12.2018 12:40 od Naďa Čeřovská 0Likes

    Milá Ivo, moc se těším na vánoce..hádej, co mi Ježíšek nadělí:) stále peču podle Tvých skvělých receptů a brzy je snad budu mít pěkně po ruce. Děkuji Ti a přeju ZDRAVÍ. Krásný advent, Naďa.

    • Posted 16.12.2018 9:33 od Iva 0Likes

      Ahojky, to mě moc těší, děkuji 🙂 Doufám, že se Ti se mnou bude péct i číst jen výborně ♥
      Krásné a klidné svátky i Tobě!
      Iva

  • Posted 29.12.2018 15:26 od Lubica 0Likes

    Ďakujem za túto úžasnú knihu. Kuchárskych aj pekárskych kníh mám doma požehnane, ale Ruce v mouce sú úplne bezkonkurenčné. Nechápem, ako je to možné, ale naozaj každý jeden recept sa vydaril, popisy a množstvá sú urobené presne, dôkladné sú aj postupy pečenia.
    Podľa knihy pečiem už nejaký ten mesiac, knihu mám už „zakydanú“, zalepenú, ale to je v poriadku, lebo je to znak dobrej kuchárskej knihy.
    Podľa pani Ivy pečiem aj kváskové pečivo, kvások sa podarilo vypestovať hneď na prvý raz. Najviac mi je sympatické to, že z kvásku nerobí modlu, ale alternatívu, okolo ktorej netreba tancovať za svätojánskej noci. A ono to funguje úplne skvelo.
    Recepty sú jednoduché, mám rada málozložkovú kuchyňu, pretože potom suroviny a chute naozaj vyniknú. Veľké ďakujem autorke aj od mojej rodiny, ktorá si zalizuje prsty 🙂

    • Posted 30.12.2018 10:17 od Iva 0Likes

      Dobrý den, Lubico,
      ze ♥ Vám děkuji za milý vzkaz 🙂 Jsem moc ráda, že se kniha tak líbí a dobře se podle ní peče – splnila účel a to mě opravdu moc těší.
      Budu ráda, když mi zachováte přízeň i nadále 🙂
      Iva

  • Posted 21.1.2021 20:29 od Michaela 0Likes

    Dobrý večer Ivo, rady bych si koupila vsechmy 3 Vasek knihy. Akorat jsem zjistila, ze kniha Ruce v mouce je nyni všude nedostupna. Vite, zda bude ještě dotisk, případně, kde bych ji mohla koupit.
    Děkuji
    S pozdravem Michaela

    • Posted 22.1.2021 15:37 od Iva 0Likes

      Dobrý den, pokud nechcete čekat, napište mi na mail pekarnomanie@email.cz a domluvíme se. Mohu Vám ji poslat s věnováním a podpisem, cena je 330 Kč včetně doporučeného poštovného.
      Iva

Přidejte komentář