Bulky jsou lehounké, moc příjemně voní a chutnají i suché, bez jakékoliv oblohy.
Nařezávat samozřemě není třeba, ale protože jíme i očima, snažím se pokaždé pečivo alespoň trochu ozdobi.

 

Suroviny:

na omládek:
100 ml (g) vody
lžička sladěnky (sladovitu)
130 g hladké mouky
15 g droždí

Dále:
120 g kysaného podmáslí
100 ml (g) vody
50 g oleje
2 lžičky soli
100 g celozrnné mouky pšeničné jemně mleté
330 g hladké mouky

 

Podmáslová sluníčka (bulky)

Postup:

suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat (bez předehřevu) a pak, v zavřené pekárně, asi 45-60 min kynout.
Přidáme zbytek surovin a opět bez předehřevu umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté vytáhneme na jemně pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8-10 dílků a z každého uděláme bulku, kterou uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Každou bulečku po obvodu žiletkou několikrát paprskovitě nařízneme, necháme vykynout a upečeme v předehřáté troubě (200°C/20-25 min).

 

Podmáslová sluníčka (bulky)

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments

  • Posted 29.3.2015 19:11 od Aneta 0Likes

    Dnes jsem zkoušela a houstičky se moc povedly. Jsou chuťově výborné a krásně nadýchané. Děkuji za recept.

  • Posted 14.1.2016 11:06 od Martina 0Likes

    Dobrý den, Vaše stránky jsou úžasné, veškeré dalamánky už mám vyzkoušené a vše perfektní. Tady u toho receptu jsem se chtěla zeptat, jakou celozrnnou mouku tam mám dát, jestli pšeničnou nebo žitnou. Děkuji Martina

    • Posted 14.1.2016 11:13 od Iva 0Likes

      Dobrý den i Vám
      a díky za tak pěkné hodnocení 🙂
      Vidíte, v receptu mám chybu, hned ji opravím. Chybí mi tam slůvko -pšeničné- Děkuji za upozornění.
      Iva

  • Posted 9.11.2020 18:31 od Věra 0Likes

    Dnes jsem je taky zkusila jsou úžasné a skvěle se pracovalo s těstem 👍😋

  • Posted 17.5.2021 14:00 od Šárka 0Likes

    Absolutně bezkonkurenční!!

Přidejte komentář