Chleby s přídavkem škvarků jsou příjemně navoněné, mastné tak akorát a vydrží dlouho vláčné.

Suroviny:
330 g (ml) vody
2 lžičky cukru
3 lžičky kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1 velká lžíce hustého žitného kvásku
60 g mletých a 70 g nahrubo krájených škvarků
(je možné použít všechny jen krájené)
2 lžičky soli
350 g pšeničné chlebové mouky
50 g žitné chlebové mouky
170 g hladké mouky
17-21 g droždí

 

Škvarkový chleba z trouby
-voňavý, křupavý-

Postup:
Suroviny necháme v pečce pouze umíchat na program Těsto, hotové ho pak necháme kynout v míse (kyne před očima).
Pak vyválíme tenčí šišku dlouhou přes celý plech, na něm necháme nakynout, pomašlujeme vejcem a pečeme. Prvních 10 minut / 220°C, pak teplotu zmírníme na 180 – 200°C a dopečeme.

5 Comments

  • Posted 15.2.2015 8:55 od ajag 0Likes

    Ivi, ten je božský, dneska ho peču jako dárek, zase s prefermentem místo droždí 🙂

  • Posted 19.10.2015 18:39 od jarka 0Likes

    Včera jsem pekla tento chleba,je lehký jak pírko a výborné chuti. Přidala jsem ještě půl lžíce vychladlého sádla.

  • Posted 11.6.2021 10:52 od Eva Vítková 0Likes

    Jaké množství by bylo ze surovin třeba na omládek a kolik droždí?

    • Posted 11.6.2021 11:50 od Iva 0Likes

      DOBRÝ DEN, EVO,
      je to snadné – Omládek uděláte normálně – 100 vody, sladěnku, 130 mouky a droždí bude stačit 12-14 g.
      S POZDRAVEM
      Iva

      • Posted 11.6.2021 15:54 od Eva 0Likes

        Děkuji moc! Snad zítra vyjde počasí na grilování 🙏

Přidejte komentář