Slunečnicový chleba je v obchodě poměrně hodně drahý, i proto se snažím péct si doma svůj. Předem opražená slunečnicová semínka jsou více voňavá a víc v chlebu vyniknou.

Slunečnicový chleba s Meltou
-chládnoucí kaštanově hnědý bochník-

Suroviny:
180 g vývaru z Melty

180 ml vody
18-21 g droždí
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky jemné
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
450 g hladké mouky
2-2,5 lžičky soli
110 g slunečnicových semínek
(opražených na suché teflonové pánvi)
50 g oleje

Postup:
Suroviny necháme umíchat v pekárně na program Těsto, vykynout necháme v míse. Znovu propracujeme, vytvarujeme bochník, který necháme kynout na plechu.
Potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Po 20min pečení můžeme potřít znovu, semínka budou lépe držet.

Slunečnicový chleba s Meltou
-na řezu tmavý se semínky-

8 Comments

  • Posted 25.9.2015 20:55 od Lenka 0Likes

    Dobrý večer,Ivo.Chci se zeptat na kolik stupnu se peče ten chleba.Chtěla bych ho zkusit upéct.
    Děkuji za odpovět.

    • Posted 26.9.2015 8:24 od Iva 0Likes

      Peču převážně na 200-210°C. Ať se zadaří! 🙂
      A hezký víkend, Leni!

  • Posted 12.10.2020 6:16 od Anonym 0Likes

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co by se změnilo, kdyby chleba kynul v ošatce?
    Děkuji Věra

  • Posted 10.12.2020 7:31 od Vendula 0Likes

    Dobrý den, nemám pekárnu, proto, jak dlouho nechat kynout? Dekuji

    • Posted 10.12.2020 11:49 od Iva 0Likes

      Dobrý den, těsto přibližně 45 minut a vytvarovaný chléb také tak, možná i trochu kratší dobu – téměř do zdvojnásobení objemu.
      Iva

  • Posted 13.2.2021 12:07 od Květa 0Likes

    Dobrý den, jak dlouho a na kolik se pečou semínkové bagety? Děkuji za odpověď. Hezký den

    • Posted 13.2.2021 12:41 od Iva 0Likes

      Dobrý den, Květo, bagety peču obvykle při 210-220°C, cca 25 minut.

Přidejte komentář