Domácí pečivo jsem začala péct kdysi dávno – tehdy mě k tomu donutila naše špatná finanční situace a stále vyšší ceny pečiva.

Postupně se mi tato nutnost stala koníčkem, který se přetavil v lásku k pečení na celý život. I když mi zdraví už péct bez pomoci nedovolí, hlava vymýšlí stále nové kombinace surovin, tvary pečiva i postupy a s pečením pomáhá ochotný manžel.
S pečením mi teď pomáhá rodina, která si na něm  pak také velice ráda pochutná. Neznám nic hezčího, než pozorovat malého vnoučka, jak si před zakousnutím do pečiva k němu nejprve nadšeně přičichne…

Budu šťastná, bude-li chutnat i Vám.
Iva

 

Hodně mých receptů, postřehů i postupů je v knize Pekárnománie, kterou jsem napsala spolu s Radkou Hrevušovou. Ještě stále je v prodeji.

pekarnomanie

 

O dva roky později pak vyšla moje kniha Remoska v moderní kuchyni, také ji ještě můžete koupit. I v této knížce jsou, kromě jiných, vyzkoušené recepty na kynuté pečivo (včetně chleba), tentokrát vhodné pro pečení v remosce.

remoska

 

   Další knižní dítě, kniha Ruce v mouce, se stala bestsellerem – samozřejmě mě to moc těší a doufám, že se čtenářům bude nejen dobře číst, ale pečivo podle mých receptů se vždy vydaří ♥

kniha Ruce v mouce

.

A nejnovější kniha, Upečeno s láskou, vychází 4.2. 2019 a já pevně doufám, že se bude čtenářům líbit alespoň tak, jako Ruce v mouce :-)