Žitný kvásek
- založení, posilování a udržení žitného kvásku několika způsoby
- zajímavosti kolem kvásku
Drožďové kvásky a prefermenty
- co to jsou prefermenty?
- omládek, poliš, staré těsto, biga atd. – podrobně
Chléb:
Bulky, dalamánky aj.
Bulky, raženky, dalamánky, uzly, baketky, housky, špičky, fougasse, žemle aj.
Bagety
Máte rádi bagety? Přílohové, na jednohubky, na plnění s sebou na výlet (do školy nebo do práce)…světlé i celozrnné, se semínky, bylinkami ad.
Rohlíky
Rohlíky klasické, světlé i tmavší, více celozrnné, se semínky nebo plněné…
Kynuté sladkosti
Vánočky, mazance, jidáše, sladké rohlíčky, donuty, plundrové rohlíčky, mléčné houstičky, honzovy buchty (české, skládanky), smažené vdolky a koblihy, koláče, hřebeny, makovky aj.
Těsta (slaná i sladká)
Oblíbená těsta, některá hodně univerzální (na koláče, záviny, buchty… nebo rohlíky, bagety, veky i tvarované pečivo).
Náplně (nádivky)
Čím naplnit koláč, závin nebo pizzu atd.? Slané i sladké náplně (nádivky) a vše, čím je možné pečivo dochutit nebo třeba ozdobit.
Ostatní (nezařazené) recepty
Pagáčky, slané šátečky a koláče, pizzy, placky, tyčky, langoše, preclíky, kynuté bramboráky, univerzální kynutá těsta, těsta na kynuté knedlíky aj.
Postupy tvarování
- mnoho inspirací v tvarování těsta slaného nebo i sladkého
Postřehy
KNIHY
Pekárna
Pracujeme bez pekárny
Recepty navíc (oblíbené nebo rodinné)
Dobroty navíc:
- zavařování (džusy, marmelády aj.)
- sušení (bylinky, zelenina)
- domácí zmrzliny
- domácí šunky, uzené maso
- nekynuté moučníky
- oblíbené pomazánky, saláty, polévky i hlavní jídla
Pomazánky
Pomazánky a saláty neoddělitelně patří k čerstvému pečivu. Teprve ony jej korunují, dochutí a oživí – sýrové, salámové, zeleninové a další, vybere si určitě každý.