PEKÁRNOMÁNIE O DOMÁCÍM PEČENÍ - s droždím, žitným kváskem, vážně i hravě...
  • Recepty
    • Chléb
      • drožďový bez kvásku
      • drožďový s kváskem
      • kváskový chléb
    • Rohlíky
    • Bagety
    • Bulky a dalamánky
    • Kynuté sladkosti
    • Ostatní kynuté pečivo
    • Těsta slaná i sladká
    • Náplně (nádivky)
    • Oblíbené, rodinné recepty
  • Žitný kvásek
  • Drožďové prefermenty
  • Další
    • Postupy, tvarování atd.
    • Postřehy
    • Suroviny
    • Pomůcky na pečení
    • Pekárna
    • Pracujeme bez pekárny
    • Zajímavá videa
    • Knihy
  • Seznam receptů
  • Kontakty, odběr novinek
  • Biga

    Biga

  • Klasický kvásek z droždí

    Klasický kvásek z droždí

  • Kniha Hrátky s těstem

    Kniha Hrátky s těstem

  • Omládek

    Omládek

  • Pekařina...

    Pekařina...

  • Poliš

    Poliš

  • Prefermenty

    Prefermenty

  • Sladové výtažky - sladěnka, sladovit

    Sladové výtažky - sladěnka, sladovit

  • Staré těsto - old dough - pâte fermentée

    Staré těsto - old dough - pâte fermentée

  • Tangzhong

    Tangzhong

Žitný kvásek podrobně

Založení kvásku
Proč se kvásek založit nedaří?
Krmení silného mateřského kvásku
Posilování slabého kvásku
Jak využít přebytky kvásku
Uchování kvásku při delší přestávce v pečení
Mikroflora žitných kvasů (kvásků)

Mikroflora žitných kvasů

Objednávka knih s podpisem

Knihy objednáte ZDE
  • pinterest
  • rss
  • instagram
  • facebook

Pekárnománie na Facebooku

Pekárnománie

Instagram

View on Instagram

Nejčtenější tento týden

  • Základní kváskový chleba... Tento chleba je opravdu hodně světlý, obsahuje 24% žitn... 2.4k views
  • Bleskové rohlíky S těstem moc ráda experimentuji a nechávám ho déle kyno... 1.8k views
  • Chléb z naší vesnice Tento chleba byl vlastně prvním pokusem o Pain de Campa... 1.7k views
  • Tvarohová náplň Ze všech sladkých náplní je u nás tahle snad nejoblíbe... 1.4k views
  • Rychlé jogurtové makovky... Mírně sladké makovky bývají většinou tvarované jako r... 1.1k views
  • Čerstvé droždí – in... Často dostávám dotazy na droždí - jestli čerstvé nebo s... 1.1k views
  • Maková náplň Klasická vařená maková náplň vhodná do závinů, kohoutí... 0.9k views
  • Zrníčková šumava (kváskov... Větší kváskový chléb, který vydrží výborný až do úplné... 0.9k views
  • Pšenično-žitný kváskový c... Jednodušší, světlejší chleba, se kterým se dobře pracuj... 0.9k views
  • Máslové makovky Lehounké, máslem vonící, zbarvené do tmavohněda a lesk... 800 views

Klíčová slova

žitný kvásekcelozrnná moukačerstvé droždísladěnkabramboryomládekžitná chlebová moukacelokváskovýslunečnicové semínkodroždíprefermentpekárnadýňové semínkolněné semínkoovesné vločkysezampodmáslírozinkysýrvánoce

Nejnovější komentáře

  • Anonym: Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem
  • Kostková Silvie: Podmáslový chléb s omládkem
  • Dana: Nastavená maková náplň
  • Majka: Bandurky plné semínek
  • Iva: Žitný kvásek
  • Iva: Sójové rohlíky
  • Jířa: Konzumní kmínový chléb s jogurtem

O mně, mém pečení a knihách…

O mně... knihy

Toplist

Prosím, respektujte  autorský zákon.  Pokud budete moje recepty šířit dále, uvádějte zdroj (tj.  Pekárnománii).  Mě to potěší a dalším čtenářům, pekařům třeba pomůže.  Děkuji, Iva
  • Recepty
  • Žitný kvásek
  • Drožďové prefermenty
  • Další
  • Seznam receptů
  • Kontakty, odběr novinek