Že domácí pekárna umí vyškvařit i sádlo ví asi každý. U nás doma ho pokaždé škvaříme ve větším množství, takže pekárničku na tuto činnost nikdy nevyužívám.
Protože se mi občas v mrazáku nasbírají sádelnaté odřezky (při krájení masa na vaření musím občas odříznout kousek čistého sádla, které by nám v jídle nechutnalo a vyhazovat je přeci nebudu – ukládám si je do mrazáku a zpracuji jednou za čas), vyzkoušela jsem pekárnu i v tomhle směru…
Kousky sádla jsem pokrájela na menší, pokud možno stejně velké. Necelé kilo se vešlo do formy pekárny najednou, takže jsem ji nastavila na program Marmeláda a pustila.
Bylo třeba celý cyklus ještě jednou zopakovat, ale i tak – s minimem námahy jsem měla vyškvařené voňavé sádlo a ani jsem tomu (jako to bývá jindy) nemusela věnovat žádnou pozornost. Sádlo nebylo třeba míchat, nepálilo se, nebylo třeba stát u sporáku.
Sádlo škvařím jedině v pekárně, přileju trochu mléka ,aby bylo sádlo bělejší. zakryju alobalem aby nestříkalo na okénko. Je to paráda jaké dobré škvarky pak jsou.
Teda to je výborný nápad ! Já v pekárně moc sádlo nedělal právě proto , že pak člověk zdlouhavě musí čistit celý vnitřek. Děkuji za radu!