Náplň plná čokolády, třeba do maličkých rohlíčků…
Suroviny:
150 ml sladké smetany
100-120 g strouhané víceprocentní hořké čokolády
3 lžičky cukru
1 lžička kakaa
1-2 lžíce pudinku bez vaření Creme Ole (čokoládového nebo vanilkového)
Postup:
Ve vodní lázni rozehřejeme smetanu, rozpustíme v ní čokoládu, metličkou rozmícháme cukr s kakaem a necháme vychladnout. Ve studeném pak dobře rozmícháme pudink, necháme chvilku odpočinout a můžeme použít.
Děkuji moc za recept, výborně se osvědčil! Navíc je dobré, že náplň během pečení drží, takže i když se rohlíček nepovede a v troubě se rozleze, tak náplň zůstane v něm a není rozlitá po celém plechu.
Dále jsem trochu experimentoval a zkoušel jsem náplň z bílé čokolády, která se osvědčila. Recept je stejný, akorát s drobnými změnami:
– místo hořké čokolády bílá čokoláda,
– místo cukru a kakaa cca 20-30 g vanilkového cukru
– místo 1-2 lžic celý 50g pytlík pudinku bez vaření Créme Olé (nejlépe vanilkového, dobré je to i s kokosovým).
Dobrý den, Vojto,
mám opravdu radost, že se tahle náplň osvědčila .-) děkuji Vám za zprávu!
Iva