Výborná podkladová pomazánka je tak jednoduchá, až to zaráží :-) Suroviny na ni má většina z nás stále doma, práce také moc nedá a obložené bagety nebo i chlebíčky jsou s ní opravdu vynikající.

Suroviny:

vařené brambory
tatarská omáčka
česnek
sůl

Postup:

Nastrouháme brambory a podle chuti a jejich množství je s citem osolíme – šunka, salám nebo sýr, kterými pomazánku poklademe, jsou slané poměrně dost. Ochutíme je rozetřeným česnekem a smícháme s tatarskou omáčkou tak, aby se pomazánka dala dobře mazat.

Bagety podélně rozřízneme, promažeme pomazánkou a ozdobíme zeleninou, sýrem a salámem.

——————————–

Česnek by v pomazánce neměl být velice výrazný, pokud ji použijeme jako podkladovou na chlebíčky, ale spíš ji jen lehce dochutit. Však vyzkoušejte!