To nás tak jednou honila mlsná…
….a protože milujeme bramboráky, bylo o chuti jednohubek rozhodnuto.
Suroviny:
110 g vody
2 lžíce oleje
10 g pšeničných otrub
250 g hladké mouky
1 stroužek česneku
drcený kmín
majoránka
rovná lžička soli
70 g strouhaného syrového bramboru
5-7 g droždí
Postup:
V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.
Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud by bylo třeba, lehce přitom podsypneme moukou.
Nožem nebo stěrkou placku rozkájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.
Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.
Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.
Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a sníst místo tyčinek.
vypadá to moc hezky, a určitě to výborně chutná!!!!
Bramboráky taky milujeme, ale po sobotním čtyřhodinovém smažení bramboráků a pak koblížků, jsem si řekla, že bramboráky budu chvíli rodině vymlouvat. Nebudu, překvapím je novým receptem. Díky, Ivi!
Bohunka
Skvělý recept, líbí se mi že je hodně variabilní. Dnes jsem jednohubky pekla a hned se všechno snědlo :-) Rozhodně jsem je nedělala naposledy.