Brynzu a jídla s ní mám moc ráda. Jsem schopná si na ní pochutnat jen tak, natřit si ji na chleba nebo ovonět a ochutit jakékoliv opravdu jednoduché jídlo.
Tyto řezy jsou hodně syté, v zimě zahřejí a že je v náplni brynzy poměrně málo, poznat není.
Pekla jsem je v menší remosce Original.
Suroviny:
120 g vody
20 g oleje
necelá lžička cukru
¾ lžičky soli
100 g pšeničné mouky celozrnné jemné
100 g hladké mouky
8-9 g droždí
Náplň:
150-200 g strouhaných vařených brambor
50 g brynzy
sůl
sádlo
cibule
– na lžíci sádla osmažíme cibuli a spolu s brynzou ji vmícháme do brambor. Dosolime podle chuti, kdo má rád, opepří a vmícháme ještě lžíci sádla.
Postup:
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trošku z odvážené mouky a necháme vzejít.
Přidáme zbytek surovin, vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak propracujeme, rozdělime na dvě části a vyválime je.
Na dno vymazané remosky vložíme jednu placku z těsta (kdo má remosku s teflonovým povrchem, vymazávat nemusí), na ni rozprostřeme náplň a tu zakryjeme druhou plackou těsta.
Okraje utěsníme, povrch několikrát propícháme vidličkou, potřeme sádlem a asi po 15 minutách kynutí ve formě dáme upéct.
Bisťu! Toto vyzerá na fajnotku. Ja robievam bačovský bryndzovník.
To nemá hornú vrstvu cesto. Dáva sa na to slanina klobása.
Táto tvoja verzia je diétnejšia a fajn vhodná na piknik či výlet.
A krásne vyzerá.
Díky :-) Tvoje verze je zas klobásou a slaninou posunutá někam dál, taky bych ráda ochutnala…
Obě ale budou opravdu syté a maximálně voňavé :-)
No tohle vypadá suprově!!! Děda brynzu miluje a já ji taky ráda, tak to určitě vyzkouším