
Brynzu a jídla s ní mám moc ráda. Jsem schopná si na ní pochutnat jen tak, natřit si ji na chleba nebo ovonět a ochutit jakékoliv opravdu jednoduché jídlo.
Tyto řezy jsou hodně syté, v zimě zahřejí a že je v náplni brynzy poměrně málo, poznat není.
Pekla jsem je v menší remosce Original.
Suroviny:
120 g vody
20 g oleje
necelá lžička cukru
¾ lžičky soli
100 g pšeničné mouky celozrnné jemné
100 g hladké mouky
8-9 g droždí
Náplň:
150-200 g strouhaných vařených brambor
50 g brynzy
sůl
sádlo
cibule
– na lžíci sádla osmažíme cibuli a spolu s brynzou ji vmícháme do brambor. Dosolime podle chuti, kdo má rád, opepří a vmícháme ještě lžíci sádla.
Postup:
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trošku z odvážené mouky a necháme vzejít.
Přidáme zbytek surovin, vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak propracujeme, rozdělime na dvě části a vyválime je.
Na dno vymazané remosky vložíme jednu placku z těsta (kdo má remosku s teflonovým povrchem, vymazávat nemusí), na ni rozprostřeme náplň a tu zakryjeme druhou plackou těsta.
Okraje utěsníme, povrch několikrát propícháme vidličkou, potřeme sádlem a asi po 15 minutách kynutí ve formě dáme upéct.
3 Comments
Bisťu! Toto vyzerá na fajnotku. Ja robievam bačovský bryndzovník.
To nemá hornú vrstvu cesto. Dáva sa na to slanina klobása.
Táto tvoja verzia je diétnejšia a fajn vhodná na piknik či výlet.
A krásne vyzerá.
Díky 🙂 Tvoje verze je zas klobásou a slaninou posunutá někam dál, taky bych ráda ochutnala…
Obě ale budou opravdu syté a maximálně voňavé 🙂
No tohle vypadá suprově!!! Děda brynzu miluje a já ji taky ráda, tak to určitě vyzkouším