Úplně jednoduché a rychlé těsto na pizzu, které kdysi kdesi radila paní Jiřina Bohdalová a které jsem malinko upravila.
Suroviny:
150 g vlažné vody
necelá lžička soli
3 lžíce oleje
300 g hladké mouky
9-12 g droždí
Postup:
V původním receptu bylo mj. strašně moc droždí (tuším 30 nebo 35 g) – v pizze cítit nebylo, ale proč jím tak plýtvat, když třeba není, že?
Všechny suroviny smícháme dohromady, pokud je třeba, přidáme 1-2 lžíce vody, a těsto necháme asi 30-40 minut odpočinout.
Pak rozválíme (toto množství je na celý velký plech), potřeme omáčkou z rajčat nebo kečupem (domácím, prosím), poklademe náplní, posypeme oreganem a sýrem a necháme dokynout před pečením. Upéct dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme spíše na vysokou teplotu a kratší dobu..
Množství surovin je dělitelné třemi, kouknutím na recept je vidět, že platí
– na každých 50 g vody
lžíce oleje
3-4 g droždí
asi 1/4-1/3 rovné lžičky soli
100 g hladké mouky
Přesně toto množství mám vyzkoušeno na pizzu pro jednoho, pečenou v menší remosce (Original).
Dobrý den, prosím, když máte v receptu sušené droždí a já chci dát čerstvé, jak je to s množstvím?
Děkuji.
Dobrý večer,
myslím, že zatím ve všech receptech mám použito čerstvé droždí, sušené nepoužívám.
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak dlouho a na kolik stupňů pečete tuto pizzu. Děkuji Nikola
Zdravím :-)
Pizza by se měla péct při vysoké teplotě (určitě aspoň 220°C) a relativně kratší dobu, aby nebyla vysušená. Neodhadnu, kolik minut, jen se do trouby koukněte – poznáte to podle barvy okrajů pizzy.
Tato pizza 🍕 je u nás a hlavně u dětí velice oblíbená dělala jsem ji rovnou na dva kulaté pizza plechy . Výsledek byl takový , že si kluci pořád chodili pro přídavek. Takže u nás naprostá jednička 👍👏 veliké díky za super recept.
Skvělý recept!!