Lilková pizza s prefermentem

Čistě zeleninová pizza se sýrem 🙂

Kynutá prefermentem s maličkým ždibcem droždí – kynutí těsta trvá maličko déle, ale na dobré věci se opravdu vyplatí čekat.

Suroviny:

na preferment:
90 g vody
90 g pšeničné chlebové mouky
ždibíček droždí (asi jako hlavička sirky velký)

dále:
80 g vody

3 lžíce oleje
210 g hladké mouky
lžička soli

Náplň:
rajčatová omáčka (sugo)
střední lilek
bazalka
mozzarella
.

Lilková pizza s prefermentem

.

Postup:

ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.

Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně 60-100 minut.
Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečící fólií a znovu necháme nakynout. Pak potřeme lehce česnekem, tenčí vrstvou suga, posypeme oreganem nebo bazalkou, poklademe tenkými kolečky omytého lilku a zapečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C).

Téměř upečenou pizzu ještě z trouby vytáhneme, poklademe mozzarellou a dopečeme.

.

Lilková pizza s prefermentem.

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.