PEKÁRNOMÁNIE O DOMÁCÍM PEČENÍ - s droždím, žitným kváskem, vážně i hravě...
  • Recepty
    • Chléb
      • drožďový bez kvásku
      • drožďový s kváskem
      • kváskový chléb
    • Rohlíky
    • Bagety
    • Bulky a dalamánky
    • Kynuté sladkosti
    • Ostatní kynuté pečivo
    • Těsta slaná i sladká
    • Náplně (nádivky)
    • Oblíbené, rodinné recepty
  • Žitný kvásek
  • Drožďové prefermenty
  • Další
    • Postupy, tvarování atd.
    • Postřehy
    • Suroviny
    • Pomůcky na pečení
    • Pekárna
    • Pracujeme bez pekárny
    • Zajímavá videa
    • Knihy
  • Seznam receptů
  • Kontakty, odběr novinek
  • Bramboračka pro jednoho

    Bramboračka pro jednoho

  • Bramborová bába

    Bramborová bába

  • Broskvový džus

    Broskvový džus

  • Bůčková kniha

    Bůčková kniha

  • Bůčková pomazánka

    Bůčková pomazánka

  • Bylinková sůl

    Bylinková sůl

  • Bylinkové máslo se sušenými rajčaty

    Bylinkové máslo se sušenými rajčaty

  • Camping salát

    Camping salát

  • Cherry - višně v čokoládě

    Cherry - višně v čokoládě

  • Citrónové brambory (v remosce)

    Citrónové brambory (v remosce)

  • Čokoládové maliny

    Čokoládové maliny

  • Čokoládový dort

    Čokoládový dort

  • Desetivteřinová majonéza (a tatarská omáčka)

    Desetivteřinová majonéza (a tatarská omáčka)

  • Doma uzená makrela

    Doma uzená makrela

  • Domácí

    Domácí "tavený sýr" (se syrečky)

  • Domácí lančmít (Luncheon meat)

    Domácí lančmít (Luncheon meat)

  • Domácí šunka

    Domácí šunka

  • Domácí vegeta

    Domácí vegeta

  • Domácí zmrzlina z moruší

    Domácí zmrzlina z moruší

  • Fazolový guláš s vepřovým masem

    Fazolový guláš s vepřovým masem

  • Fritátové nudle (vložka do polévky)

    Fritátové nudle (vložka do polévky)

  • Granáty

    Granáty

  • Hamburgery

    Hamburgery

  • Jahodové tiramisu

    Jahodové tiramisu

  • Játrová paštika

    Játrová paštika

  • Kisir (turecký salát)

    Kisir (turecký salát)

  • Kolínkoto

    Kolínkoto

  • Kozí cecky

    Kozí cecky

  • Krenex

    Krenex

  • Kuře v komíně

    Kuře v komíně

  • Kyselé brambory (Jednoduchý bramborový salát)

    Kyselé brambory (Jednoduchý bramborový salát)

  • Litrový litý perník

    Litrový litý perník

  • Medovník

    Medovník

  • Nugetové (Nutellové) špičky

    Nugetové (Nutellové) špičky

  • Opičí sádlo

    Opičí sádlo

  • Ořechy v karamelu

    Ořechy v karamelu

  • Pečená hrušková povidla

    Pečená hrušková povidla

  • Pesto z medvědího česneku

    Pesto z medvědího česneku

  • Policejní čalamáda

    Policejní čalamáda

  • Ragú z divočáka

    Ragú z divočáka

  • Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

    Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

  • Rajčatová omáčka se zeleninou (Sugo di pomodoro II.)

    Rajčatová omáčka se zeleninou (Sugo di pomodoro II.)

  • Rebarborové řezy z dvojího těsta

    Rebarborové řezy z dvojího těsta

  • Rychlý jahodový dort (Jahodová strašidla)

    Rychlý jahodový dort (Jahodová strašidla)

  • Segedínský salát

    Segedínský salát

  • Štafetky

    Štafetky

  • Strahovský salát

    Strahovský salát

  • Sušená rajčata v oleji

    Sušená rajčata v oleji

  • Sýrová pomazánka od Evy

    Sýrová pomazánka od Evy

  • Tiramisu s ananasem

    Tiramisu s ananasem

  • Tzatziky

    Tzatziky

  • Valašský kontrabáš

    Valašský kontrabáš

  • Vzpomínka na léto

    Vzpomínka na léto

Žitný kvásek podrobně

Založení kvásku
Proč se kvásek založit nedaří?
Krmení silného mateřského kvásku
Posilování slabého kvásku
Jak využít přebytky kvásku
Uchování kvásku při delší přestávce v pečení
Mikroflora žitných kvasů (kvásků)

Mikroflora žitných kvasů

Objednávka knih s podpisem

Knihy objednáte ZDE
  • pinterest
  • rss
  • instagram
  • facebook

Pekárnománie na Facebooku

Pekárnománie

Instagram

View on Instagram

Nejčtenější tento týden

  • Základní kváskový chleba... Tento chleba je opravdu hodně světlý, obsahuje 24% žitn... 3k views
  • Bleskové rohlíky S těstem moc ráda experimentuji a nechávám ho déle kyno... 1.8k views
  • Maková náplň Klasická vařená maková náplň vhodná do závinů, kohoutí... 1.7k views
  • Základní chleba do pekárn... Dodnes si živě pamatuji, jaké nepříjemné překvapení mi... 1.5k views
  • Tvarohová náplň Ze všech sladkých náplní je u nás tahle snad nejoblíbe... 1.2k views
  • Pšenično-žitný kváskový c... Jednodušší, světlejší chleba, se kterým se dobře pracuj... 1.1k views
  • Obyčejné, české klasické... Staré, známé rohlíky, tak, jak je všichni známe. Omlád... 1k views
  • Italský kořen s černými o... Nedávno jsem jedla kořenové "cosi" - větší než bageta... 0.9k views
  • Trhací chlebík (Pull Apar... Potkávala jsem ho na fotkách zahraničních webů a jeho c... 800 views
  • Máslová vánočka Máslová vánočka je naše oblíbená. Vlahá, voní máslem... 800 views

Klíčová slova

žitný kvásekcelozrnná moukabramborysladěnkažitná chlebová moukaomládekčerstvé droždícelokváskovýslunečnicové semínkodroždídýňové semínkopekárnaprefermentlněné semínkoovesné vločkysezampodmáslísýrrozinkyvánoce

Nejnovější komentáře

  • Marta: Špekové dalamánky
  • Martina Kostková: Chleba pro Popelku
  • Tonia: Základní kváskový chleba
  • Jitka: Bleskové rohlíky
  • Anonym: Chléb pro celou rodinu
  • Iva: Koláč pro nedočkavce
  • Šárka Richterová: Koláč pro nedočkavce

O mně, mém pečení a knihách…

O mně... knihy

Toplist

Prosím, respektujte  autorský zákon.  Pokud budete moje recepty šířit dále, uvádějte zdroj (tj.  Pekárnománii).  Mě to potěší a dalším čtenářům, pekařům třeba pomůže.  Děkuji, Iva
  • Recepty
  • Žitný kvásek
  • Drožďové prefermenty
  • Další
  • Seznam receptů
  • Kontakty, odběr novinek