Recept na tuto přílohu mi poradila kamarádka a protože jsou suroviny bez udání gramáže, dodám – citrón brambory nejen ovoní, ale i lehce okyselí, tak s tím počítejte.

Náramně to voní, ale to asi ani nemusím dodávat.

Suroviny

podle počtu strávníků:
brambory
citrón
čerstvý rozmarýn
neloupaný česnek
sůl
pepř
olej

Na 8 bramborů jsem dala 3 stroužky česneku, 6 cm rozmarýnu, 4 tenká půlkolečka citrónu – ale každý si může vyladit podle své chuti.

 

Citrónové brambory (v remosce)

 

Postup:

Pěkné, zdravé brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky.
Česnek rozdělíme na stroužky, opláchneme a lehce mu narušíme slupku. Citrón dobře omyjeme a kousek ho nakrájíme na půlkolečka.

Smícháme vše rovnou v remosce – brambory, česnek, citrón, rozmarýn, sůl a pepř, zakápneme olejem a ještě promíchneme.

Upečeme (během pečení 2x opatrně promíchneme) a můžeme podávat jak samotné, tak jako přílohu k rybám – u nás byl holandský pstruh (stříbrnice), jen osolený, okmínovaný, zaprášený hladkou moukou a usmažený.

Upéct je možné i na plechu v troubě, v remosce peču menší množství.

 

Citrónové brambory (v remosce)