Opravdu netuším, odkud pochází tento recept. Tuto polévku máme všichni doma moc rádi, je to výborná rychlovka. Vypadá jako kdyby byla se zásmažkou, nádherně voní a určitě by jí slušelo i pár hub.
Občas do ní opravdu použiji masox, ale častěji jen čistý vývar, který mám pořád v mrazáku.

Suroviny:

veliký brambor
kousínek másla
1 vejce
špetka kmínu
pepře
masox (nebo vývar)
možno sušenou
mraženou nebo čerstvou zeleninu
petrželová nať

 

Bramboračka pro jednoho

 

Postup:

Syrový brambor nastrouháme nahrubo a nudličky osmažíme na másle. Zalijeme vodou (asi 1-1,2 litru), přidáme koření, zeleninu, masox a uvaříme doměkka.
Chvíli před koncem vešleháme vejce. Pokud je třeba, dosolíme a sypneme nasekanou nať.