V domácím džusu je vlastně rozmixované celé ovoce a poměrně málo cukru.
Jeho pitím do sebe dostaneme nejen ovoce (a do zažívacího ústrojí tolik potřebnou vlákninu), ale dodržujeme tím i pitný režim.

Suroviny:

4 díly váhy broskví
1 díl jablek
na litr protlaku
180 g cukru
4 g kyseliny citronové

Postup:

Broskve odpeckujeme, jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, „bubáka“ a prohlubeň kolem stopky. Slupku ponecháme.

Takhle očištěné, navážené ovoce rozvaříme v menším množství vody, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník.
Protlak odměříme, rozpustíme v něm cukr a kyselinu a ve sklenicích ho zavaříme (30min/80°C).

Ředíme vodou až před konzumací. Na 700 ml zavařeného džusu přidáme asi 1,5 l vody.