Už zase zrají….malinké sladké, voňavé moruše. Zobeme je ze stromu, kdykoliv jdeme kolem. Kromě nás se statečně přiživují ptáci a na těch spadlých a ztracených v trávě se s chutí popásají naše psiska.
Marmeláda z moruší dost připomíná borůvkovou, vynikající je na palačinkách i chlebu s máslem.
Protože v létě děláme často domácí zmrzliny, došla řada i na moruše – zmrzka byla výborná…
Těm, co o moruších nikdy neslyšeli a zajímalo by je to, můžu nabídnout k přečtení třeba článek Jedlé a léčivé plody moruše nebo jiný, nazvaný Zapomenuté ovoce – chutné a zdravé moruše. Mrkněte se, třeba roste ve vašem okolí a vy nemáte ani potuchy, že u vás tahle dobrota roste.
Suroviny:
200 g moruší (směs černých a bílých)
300 g hustého bílého jogurtu
krabička Smetany ke šlehání 33%
70 g cukru
2 lžičky citrónové šťávy
Postup:
Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače.
Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích.(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).
Dobrý den,dneska jsem udělala zmrzlinu „Margotku“co máte v TopReceptech,už se chladí v mrazáku.Chutná výborně.
Chtěla bych se zeptat,jaký máte zmrzlinovač,vážně o něm uvažuji.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
kupovala jsem ho už dávno, zmrzlinovač Unold. Byl poměrně drahý, ale opravdu se vyplatil. Koukněte po zmrzlinovačích s vlastním kompresorem ;-) asi bych dnes uvažovala o DOMO.
Iva