Už zase zrají….malinké sladké, voňavé moruše. Zobeme je ze stromu, kdykoliv jdeme kolem. Kromě nás se statečně přiživují ptáci a na těch spadlých a ztracených v trávě se s chutí popásají naše psiska.
Marmeláda z moruší dost připomíná borůvkovou, vynikající je na palačinkách i chlebu s máslem.
Protože v létě děláme často domácí zmrzliny, došla řada i na moruše – zmrzka byla výborná…

Těm, co o moruších nikdy neslyšeli a zajímalo by je to, můžu nabídnout k přečtení třeba článek Jedlé a léčivé plody moruše nebo jiný, nazvaný Zapomenuté ovoce – chutné a zdravé moruše. Mrkněte se, třeba roste ve vašem okolí a vy nemáte ani potuchy, že u vás tahle dobrota roste.

Suroviny:

200 g moruší (směs černých a bílých)
300 g hustého bílého jogurtu
krabička Smetany ke šlehání 33%
70 g cukru
2 lžičky citrónové šťávy

Domácí zmrzlina z moruší

Postup:

Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače.

Domácí zmrzlina z moruší

Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích.(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).

Domácí zmrzlina z moruší