Můžete použít pouze bůček, ale výborný je i lunchmeat, do kterého přidáte 100 g mletého hovězího masa….

Suroviny:

950 g bůčku i s kouskem kůže
10 g Pragandy
5 g soli
1 kl pepře
1-2 kl sladké papriky
50 g vody

Luncheon meat (domácí lančmít)

Postup:

Syrový bůček i s kouskem kůže pomeleme, přidáme všechny ostatní suroviny a dobře umícháme – nejlíp to jde robotem, hákem na mísení těsta.

Promíchanou směs urovnáme do sáčkem vyloženého šunkovaru, dobře udusáme a zavřené uložíme na 24 hodin do lednice.

Luncheon meat (domácí lančmít)
-na okrajích s rosolem-

Druhý den vaříme při 80-85°C dvě hodiny. Krájíme až druhý den, dobře vychlazené.

Luncheon meat (domácí lančmít)
-vpravo čerstvý, vlevo osmažený plátek lančmítu-

.

.

.