Bylinkové máslo pohladí po jazyku i patře…doladí chuť pokrmu, ke kterému je podáno a možná ji posune ještě o kousek dál, výš…může být pokaždé jiné – podle surovin, které máme rádi a které k sobě ladí…
Na brambory, pečené nasucho, přírodně osmažený plátek masa nebo k potření syrového těsta, jeho následné srolování a upečení ve formě bylinkové bagety…prostě – využití opravdu mnoho.
Suroviny:
asi 150-200 g másla
hrstka sušených rajčat
1-3 stroužky česneku
hrstka petrželové natě
Postup:
máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno.
Namočená rajčata scedíme, co nejvíce osušíme a v sekáčku rozsekáme spolu s česnekem nadrobno.
Množství česneku je volitelné – jeden stroužek máslo lehce ovoní, tři stroužky už jsou v něm hodně výrazně poznat na vůni i chuti.
Do sekáčku přidáme máslo a promícháme ho s nasekanou zeleninou. Pak sekáčrek vypneme a už ručně, stěrkou, vmícháme petrželovou nať. Solit netřeba, stačí sůl z rajčat.
Dobře promíchané máslo pak na fólii sformujeme do válečku, okraje mu zakroutíme jako u velikého bonbónu a uložíme do lednice.
Používáme na topinky, přírodně upravená masa, pečené brambory i do pomazánek.
inspirace
www.notizie.it/come-fare-i-pomodori-secchi-al-burro/
Napsat komentář