Pomazánka mého dětství…jemná, přesto výrazné chuti.
A velmi jedlá!
♥
Suroviny:
- 500 g pečeného bůčku (už bez kůže, kostí)
- 150 g cibule
- 4 lžíce hořčice
- 4-5 lžic podpečínkového sádla se šťávou z výpeku
- 5 vajec natvrdo
- mletý pepř
- sůl
- (a drcený kmín, pokud už na něm nebyl bůček pečený)
Postup:
Maso se syrovou cibulí umeleme, smícháme s hořčicí, sádlem, osolíme a opepříme ho a nakonec vmícháme na kostky krájená vejce.
.
.
.
Dnes jsem ji zkusila pripravit ze zbytku peceneho kolene a je moc dobrá, chutna jako skvarkova, co nam delala babicka ☺, proto jsem do ni pridala jeste nakrajenou kyselou okurku ☺