Fantastická náplň chutnající jako tavená čokoláda. Kdykoliv ji doma připravujeme, musíme počítat s tím, že nám jí vnuk Samuel („čokoládomilec“ po mamince) kus sní jen tak lžící.

Náplň je polotuhá, vhodná např. do rohlíčků z vláčného a nadýchaného kynutého těsta, ale výborně chutná i v palačinkách nebo na lívanečcích.

Suroviny:

300 ml mléka
1 čokoládový pudink (prášek)
2-3 lžíce cukru
80 g víceprocentní hořké čokolády
50 g másla

Postup:

Menší část mléka oddělíme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání do něj vlijeme pudink a krátce povaříme.

Do hotového vmícháme cukr i drobně nalámanou čokoládu a teprve až se rozpouští, přidáme i máslo. Jakmile se máslo na pudinku rozpustí, metličkou směs dobře prošleháme zcela do hladka.