Vymyslela ho má velice činorodá nevidomá kamarádka (jezdila s ním po předváděcích pekárničkových akcích) a BLBOVZDORNÝM ho nazvala proto, že se prý povede úplně pokaždé.
Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky octa
2 lžičky oleje
350 g hladké mouky
100 g celozrnné žitné jemné mouky
100 g dětské krupičky
2 lžičky soli
lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
14 g droždí
Postup:
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Kyprý nebo Celozrnný.
Výsledný chleba je opravdu kyprý, s pravidelnými očky.
Zdravím, již poněkolikáté se mi stalo i u tohoto receptu, že mi chleba pečený v pekárně krásně nakynulo,ale jakmile se začal péct,případnou se. Nemůžu přijít na to proč. Držela jsem se přesně receptu.
Propadnul se.
Dobrý den, Radko, jakou máte prosím pekárnu? Jakou značku?