Vymyslela ho má velice činorodá nevidomá kamarádka (jezdila s ním po předváděcích pekárničkových akcích) a BLBOVZDORNÝM ho nazvala proto, že se prý povede úplně pokaždé.

 

Suroviny:

300 ml vody
2 lžičky octa
2 lžičky oleje
350 g hladké mouky
100 g celozrnné žitné jemné mouky
100 g dětské krupičky
2 lžičky soli
lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
14 g droždí

 

Postup:

suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Kyprý nebo Celozrnný.
Výsledný chleba je opravdu kyprý, s pravidelnými očky.

3 Comments

  • Posted 21.1.2022 16:03 od Radka 0Likes

    Zdravím, již poněkolikáté se mi stalo i u tohoto receptu, že mi chleba pečený v pekárně krásně nakynulo,ale jakmile se začal péct,případnou se. Nemůžu přijít na to proč. Držela jsem se přesně receptu.

  • Posted 21.1.2022 16:04 od Radka 0Likes

    Propadnul se.

    • Posted 21.1.2022 16:17 od Iva 0Likes

      Dobrý den, Radko, jakou máte prosím pekárnu? Jakou značku?

Přidejte komentář