Vyšší, tmavší chlebík z domácí pekárny v sobě skrývá přídavek ovesných vloček, které do něj vnáší vlákninu navíc. Na chuti se podepisuje i ta dodaná trocha podmáslí – střída je okatá, měkká, velice voňavá. Chléb vydrží poměrně dlouho měkký.
Suroviny
- 310-320 g vody
- 70 g podmáslí
- 2 rovné lžičky soli (10 g)
- 2 lžičky kmínu
- 20 g oleje
- 50 g žitné chlebové mouky
- 450 g pšeničné chlebové mouky
- 50 g ovesných vloček
- 10 g čerstvého droždí
Postup
- Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme nahoru na mouku).
- Použijeme program Základní (Klasik), velikost 1000 g, kůrka nejtmavší a pekárnu zapneme.
- Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj vyndáme háky a chleba dáme vychladnout na mřížku.
VÝBORNÝ CHLEBÍK PRO CELOU RODINU . DĚKUJEME PANÍ IVO
I VÁM HEZKÝ DEN A SNAD JIŽ KRÁSNÉ JARO
Dobrý den, chleba je opravdu moc dobrý, voní po celém domě. Přidal jsem slunečnici, cca stejné množství, jako vloček. Funguje to. Díky za recept.