Vyšší, tmavší chlebík z domácí pekárny v sobě skrývá přídavek ovesných vloček, které do něj vnáší vlákninu navíc. Na chuti se podepisuje i ta dodaná trocha podmáslí – střída je okatá, měkká, velice voňavá. Chléb vydrží poměrně dlouho měkký.

Suroviny

  • 310-320 g vody
  • 70 g podmáslí
  • 2 rovné lžičky soli (10 g)
  • 2 lžičky kmínu
  • 20 g oleje
  • 50 g žitné chlebové mouky
  • 450 g pšeničné chlebové mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 10 g čerstvého droždí

Sametový chléb s ovesnými vločkami

Postup

  1. Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme nahoru na mouku).
  2. Použijeme program Základní (Klasik), velikost 1000 g, kůrka nejtmavší a pekárnu zapneme.
  3. Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj vyndáme háky a chleba dáme vychladnout na mřížku.