Jen zamísit, dobře prohníst, hned uložit do chladu lednice a o víc se nestarat. Po 12-18 hodinách z lednice vytáhnete nakynuté těsto, propracujete ho a můžete tvarovat…

SUROVINY:

300 ml kefíru (mám domácí)
150 ml oleje
10 g čerstvého droždí
2-3 lžíce cukru
půl rovné lžičky soli
500-520 g hladké mouky

POSTUP:

Postup je velice jednoduchý – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18 hodin do lednice.

Hotové těsto jen vytáhneme, propracujeme a můžeme tvarovat – koláčky s náplní, koláče přes celý plech, sladké taštičky s ovocnou náplní hřebeny a spoustu dalšího.
Těsto je příjemně tvárné a na ruce nějak nelepí.