Fantastická náplň chutnající jako tavená čokoláda. Kdykoliv ji doma připravujeme, musíme počítat s tím, že nám jí vnuk Samuel („čokoládomilec“ po mamince) kus sní jen tak lžící.
Náplň je polotuhá, vhodná např. do rohlíčků z vláčného a nadýchaného kynutého těsta, ale výborně chutná i v palačinkách nebo na lívanečcích.
Suroviny:
300 ml mléka
1 čokoládový pudink (prášek)
2-3 lžíce cukru
80 g víceprocentní hořké čokolády
50 g másla
Postup:
Menší část mléka oddělíme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání do něj vlijeme pudink a krátce povaříme.
Do hotového vmícháme cukr i drobně nalámanou čokoládu a teprve až se rozpouští, přidáme i máslo. Jakmile se máslo na pudinku rozpustí, metličkou směs dobře prošleháme zcela do hladka.
Super, u nás taky frčí čokoláda. Hned zítra vyzkouším do palačinek. :-)
:-) věřím, že bude chutnat!
Iva