Rozmarýnové tyčky
Často přemýšlím, kam s přebytečným kvasem. Po různých plackách tak přišla řada i na tyčky.
Tyhle jsou ovoněné sekaným rozmarýnem, ale koukněte do spíže a zkuste pustit uzdu své fantazie…..stopro Vás napadnou jiná ochucení. A tyčky budou pokaždé snadné a vždy výborné!


SUROVINY:

200 g pšeničného kvasu
20 g vody
20 g olivového oleje
100 g hladké mouky
1 polévková lžíce pšeničných otrub
rovná lžička soli
sekané lístky rozmarýnu

 

Rozmarýnové tyčky

 

POSTUP:

Postup je opravdu velice jednoduchý.
Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 30-40 minut odpočinout. Je třeba, aby bylo vidět, že se těsto „pohnulo“.

Lehce nakynuté těsto pak rozválíme na plát o síle cca 1 cm přímo na pečící fólii na plechu. Rádýlkem nařežeme proužky o šířce 1,5-2 cm. posuneme je kousek od sebe a zapneme troubu na 200 °C – než se trouba nahřeje, těsto dokyne.

Upečeme ve vyhřáté troubě, asi 12-15 minut.

Rozmarýnové tyčky

 

2 komentářeNapsat komentář

  • Dobrý den Ivo,
    chci se zeptat jestli by šly tyčky upéct i ze žitného kvasu. Popřípadě, co pozměnit. Děkuji za odpověď
    Petra

Napsat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zobrazena. Pole označená * je nutné vyplnit.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.