Tyčky…jednoduché, rychlé, variabilní a strávníky vždy s nadšením přijímané.
Tyto jsou plněné mangoldovým pestem – můžete použít pesto jakékoliv nebo třeba ochucenou rajčatovou omáčku na pizzu. Vždy budou výborné!
Suroviny:
110-120 g vody
200 g hladké mouky
rovná lžička soli
5-6 g čerstvého droždí
2 lžíce oleje
mangoldové pesto
Postup:
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout.
Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole rozválíme na obdélník (velmi přibližně 40×20 cm) a půlku mu pomažeme pestem. Druhou, čistou půlku plátu těsta přiklopíme na tu pomazanou, lehce přitlačíme a rádýlkem nakrájíme pásky asi 1,5-2 cm široké.
Při přenášení na plech je zkroutíme a přitom i natáhneme.
Než se nahřeje trouba, tyčky dokynou. Potřeme je vejcem, posypeme semínky a upečeme – 200°C/asi 15 minut.
Můžu poprosit o recept na mangoldové pesto? Máme přebytek mangoldu, tak hledám další využítí. Díky
Omlouvám se, myslela jsem, že ho mám i tady – a zatím jsem ho dala jen na Toprecepty.
https://www.toprecepty.cz/recept/43778-pesto-z-mangoldu/