Tyčky…jednoduché, rychlé, variabilní a strávníky vždy s nadšením přijímané.
Tyto jsou plněné mangoldovým pestem – můžete použít pesto jakékoliv nebo třeba ochucenou rajčatovou omáčku na pizzu. Vždy budou výborné!

Suroviny:

110-120 g vody
200 g hladké mouky
rovná lžička soli
5-6 g čerstvého droždí
2 lžíce oleje

mangoldové pesto

Kynuté tyčky s mangoldovým pestem

Postup:

Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout.

Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole rozválíme na obdélník (velmi přibližně 40×20 cm) a půlku mu pomažeme pestem. Druhou, čistou půlku plátu těsta přiklopíme na tu pomazanou, lehce přitlačíme a rádýlkem nakrájíme pásky asi 1,5-2 cm široké.

Kynuté tyčky s mangoldovým pestem

Při přenášení na plech je zkroutíme a přitom i natáhneme.

Než se nahřeje trouba, tyčky dokynou. Potřeme je vejcem, posypeme semínky a upečeme – 200°C/asi 15 minut.

Kynuté tyčky s mangoldovým pestem