Tyto tyčky jsou jemně ostré, pokud má někdo má rád hodně výraznou ostrost, přidá do těsta ždibec chilli.

Suroviny:

100 g podmáslí (šlehaného)
70 g vody
lžička cukru
1/2-3/4 lžičky soli
2 lžičky Ďábelského koření
(kdo má rád ještě ostřejší, přidá i štipku chilli)
3 lžíce oleje
300 g hladké mouky
15 g droždí

na obalení
rozšlehané vejce a sezam

 

Postup:

Suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto (má díky koření světlounce oranžovou barvu) vytáhneme z formy, propracujeme a nakrájíme na malé dílky – z každého uděláme bulku a necháme asi 10 min odpočinout.
Bulečky rozválíme na tyčky délky plechu (netřeba podsypávat), protáhneme je rozšlehaným vajíčkem a pak obalíme v sezamu a uložíme na plech.
Necháme kynout jen po dobu, než se nám rozpálí trouba na 200°C a upečeme. Asi 8 min na 200°C, pak teplotu zmírníme a dopečeme – dosušíme.