Velmi rychlé, voňavé, výborné….není třeba říkat nic víc.
Suroviny:
150 g hladké mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
100 g vody
20 g olivového oleje
lžička soli
2 lžičky krájených rozmarýnových lístků
5-6 g čerstvého droždí
Postup:
droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout.
Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout.
Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).
Ty me fakt donutis peeect :-) Ale naopak jsem rada, ze mam kde zalovit kdyz budu cekat hosty. Pro sebe si nepecu. Nebo ze bych udelala vyjimku a odmenila se po kazdem zhubnutem kile ? :-)
Děkuju :-)
Počet nevím, na fotce je asi půlka. Jak píšu – obdélník asi 20×25 cm, rozkrájet a každou natáhnout z těch 20 cm až na délku plechu – malý rozestup mezi nimi a byl jich plný plech. ;-)
Kolik jsi jich uoekla z te davky?