Libování v kuchyni – tak krásný, milý a zvoucí název má tato nová kniha se sladkými dobrotami. Autorka Libuše Langmannová ji nazvala podle svých stránek na facebooku. A co od knihy můžete čekat? Hodně napoví již její anotace:

TŘI GENERACE, TŘI LIBUŠKY, SPOUSTA SLADKÝCH DOBROT

Rádi vzpomínáte na pečení našich babiček, kdy na stole byla připravená mramorová bábovka, buchty nebo báječné linecké? Pamatujete na retro dobu našich maminek, kdy se pekly rychlé moučníky, tvarohové řezy a jablečné záviny? Zajímáte se zároveň o moderní cukrařinu a rádi byste si chtěli vyzkoušet napéct makronky, tartaletky nebo „nahé“ dorty? Tak otevřete stránky této třígenerační kuchařky tří Libušek z Libiny a začněte přemýšlet nad tím, do čeho se pustíte jako první.

První pohled na knihu

Libování v kuchyni je vázaná moderní kuchařka, která vyšla v říjnu 2021 v CPress (Albatrosmedia). Se 160 stranami textu a fotografií, poutavě barevná, s povrchem téměř sametovým. Velké i malé čtenáře zve k nahlédnutí i budoucímu zakousnutí se do dobrot, které můžeme připravit podle receptů v knize.

Písmo působí vzdušně, recepty jsou přehledné hned na první pohled. A ty překrásné fotografie! Všechny je nafotila sama autorka knihy podle sladkého mlsání, které pro knihu doma napekla.

Co od knihy Libování v kuchyni můžeme čekat?

Jeden vedle druhého jsou v knize seřazeny sladce vábivé recepty, všechny jednoduše rozdělené pouze do tří částí. Úvod každé zdobí kratší povídání, autorčino vyznání lásky k babičce, mamince i vlastní lásce k pečení, které Libuška podědila právě po těchto dvou ženách.

První část

První, úvodní část knihy patří babičce Libušce. Recepty v ní jsou takové, že určitě alespoň některý z nich čtenáři (domácímu cukráři 🙂 ) připomene právě tu jeho milovanou babičku. Vždyť – kdo někdy neochutnal babiččiny trubičky, buchty, koblížky, bábovku nebo linecký koláč? Babičky to vše přeci umí upéct úplně nejlépe ze všech lidí na světě! ♡

Další, druhá část

Následující část knihy patří mamince Libušce. Jak píše autorka, jsou to mnohdy oblíbené recepty z devadesátek, upraveny tak, jako je pekla maminka doma „u Libušek“. Můžeme si tak pochutnat na dortu Harlekýn, maminčině bublanině nebo štrúdlu, oblíbené piškotové omeletě s malinovou šlehačkou, nepečeném dortu nebo různých řezech.

Třetí část knihy

No a co napsat o poslední části, když znám autorku osobně? 🙂 Už dlouho Libuščino cukrářské umění nepokrytě obdivuji a nad jejími fotkami jen naprázdno polykám…

Ve třetí části knihy, nazvané Malá – velká Libuška, jsou recepty moderní cukrařiny, které by chtěla umět snad každá (každý?) z nás – a ne všem se tohle pečení daří. Zrovna v tom jim však může pomoct Libuščina kniha plná rad a postřehů, protože i ona sama si kdysi těmito drobnými nezdary musela projít.

S Libuščinou knihou a podrobně psanými návody se zdokonalíte v pečení maličkých makronek s krémem, které se v puse přímo rozplynou…úspěšně upečete nadýchané profiterolky z odpalovaného těsta i malé tartaletky s čokoládovo-kávovým krémem, nebo u dětí tolik oblíbené cakepops či cupcakes….a ty dorty, Libuščiny překrásně nazdobené „nahé“ dorty! 🙂 Dostane se nám odborné a zároveň milé rady, jak nejlépe upéct korpusy a kterými krémy je promazat, popř. jak tuhle sladkou krásu finálně dozdobit.

Máte chuť pročíst si obsah Libování v kuchyni?

Tady je:

Proč si knihu Libování v kuchyni pořídit?

  • máte rádi domácí moučníky? Pak je tato kniha právě pro vás!
  • obsahuje širokou škálu spolehlivých rodinných receptů
  • mnohé recepty doplňují Libuščiny tipy, díky kterým se všechny moučníky snáze podaří
  • málokterá kuchařská kniha je tak prohřátá teplým, milým lidstvím, jako tato
  • Libuščino psaní provází rodinné fotografie, které pomáhají dokreslit atmosféru pohody

Kniha Libování v kuchyni prostě není jen „sladká“… Je zároveň plná něhy a laskavosti, lásky k pečení i k těm lidem, pro které Libuška svoje překrásné dobroty chystá – ať v knize na papíře, nebo doma v kuchyni.

Stoprocentně stojí za přečtení i zakoupení 🙂

Objednat ji můžete v Albatrosmedia nebo přímo u Libušky, kde ji zakoupíte i s jejím věnováním a podpisem.

Přidejte komentář