Tyto slané tyčky jsou voňavé sýrem a i mák je na chuti výrazmě poznat.
Přichystané i upečené je máte během chviličky…

Suroviny:

130 g vody
200 g hladké mouky
3/4 lžičky soli
30 g strouhaného tvrdého sýra
20 g máku
5 g čerstvého droždí

 

Makové tyčky se sýrem

 

Postup:

Ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme ostatní suroviny a uhněteme vláčné těsto, které necháme asi 20-30 minut odpočinout.
Těsto prohněteme a na pomoučeném stole vyválíme nevelký silnější obdélník, který rozkrájíme na 2 cm široké pásky.
Pásky přeneseme na plech s pečícím papírem – přitom je několikrát zkroutíme. Necháme opět 20 minut kynout a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 15 minut).

 

.