Už kdysi dávno jsem zjistila, že těsto, zadělané ze směsi hrubé a hladké mouky je mimořádně nadýchané.
Vyzkoušela jsem to u těchto knedlíků a u receptu už (zatím) navždy zůstala.

Suroviny:

250 ml vody
3 lžíce cukru
25 g droždí
2 lžíce oleje
špetka soli
asi 600 g mouky (1/4 hladké a ¾ hrubé mouky)

Postup:

Do pekárny dáme nejdřív tekutiny, na ně sypké suroviny tak, aby se sůl nedostala na droždí. Použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vyndáme, propracujeme a rozdělíme na kousky, do každého zabalíme ovoce (nedávat příliš velkou vrstvu těsta, dost nakyne). Vykynuté knedlíky vaříme ve vodě asi 4-6 min, podle velikosti.

Na talíři si je ochutíme podle toho, kdo co rád (strouhaný tvaroh, perník nebo jen cukr a máslo).
My doma k nim milujeme měkký tvaroh rozmixovaný s mlékem a vanilkovým cukrem (něco jako hustý lakrumáček) a na ozdobu a dochucení ovocnou dřeň.

4 Comments

  • Posted 5.8.2015 19:14 od Kája 0Likes

    Prosím, můžete mi poradit jakou si koupit pekárnu? Díky.

  • Posted 21.12.2019 19:32 od Anonym 0Likes

    Dobrý den, kolik je asi tak knedlíků z tohoto množství? Děkuji Martina

  • Posted 27.1.2021 19:04 od Anna 0Likes

    Vajíčko do těsta nepatří? Díky za odpověď. Anna

Přidejte komentář