Už kdysi dávno jsem zjistila, že těsto, zadělané ze směsi hrubé a hladké mouky je mimořádně nadýchané.
Vyzkoušela jsem to u těchto knedlíků a u receptu už (zatím) navždy zůstala.
Suroviny:
250 ml vody
3 lžíce cukru
25 g droždí
2 lžíce oleje
špetka soli
asi 600 g mouky (1/4 hladké a ¾ hrubé mouky)
Postup:
Do pekárny dáme nejdřív tekutiny, na ně sypké suroviny tak, aby se sůl nedostala na droždí. Použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vyndáme, propracujeme a rozdělíme na kousky, do každého zabalíme ovoce (nedávat příliš velkou vrstvu těsta, dost nakyne). Vykynuté knedlíky vaříme ve vodě asi 4-6 min, podle velikosti.
Na talíři si je ochutíme podle toho, kdo co rád (strouhaný tvaroh, perník nebo jen cukr a máslo).
My doma k nim milujeme měkký tvaroh rozmixovaný s mlékem a vanilkovým cukrem (něco jako hustý lakrumáček) a na ozdobu a dochucení ovocnou dřeň.
Prosím, můžete mi poradit jakou si koupit pekárnu? Díky.
Dobrý den, kolik je asi tak knedlíků z tohoto množství? Děkuji Martina
Vajíčko do těsta nepatří? Díky za odpověď. Anna
Dobrý den, opravdu tam nepatří.
Iva
Hezký den,protože se nám pomalu,ale jistě rozjíždí sezóna čerstvých jahod,borůvek apod, opět jsem se vrátila k Vašemu bezkonkurenčnímu receptu na péřové ovocné knedlíky.Hezké prožití celého léta všem :-)
Dobrý den, na kolik kousků mám rozdělit těsto? Děkuji, Míša