Manžel občas koupí kus syrového sádla a vyškvaří ho. Škvarečky se dají mlsat jen tak, ale výborné jsou ve slaném pečivu – tady jsem je mleté přidala do pagáčků.
Suroviny:
210 ml vody
1,5 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky grilovacího koření
1 žloutek
100 g strouhaných vařených brambor
50 g sádla
220 g mletých škvarků
540 g hladké mouky
25 g čerstvého droždí
lžička cukru

 

Pagáčky

-očka kousínků škvarků-

Postup:
Suroviny dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Necháme ho jen uhníst, pekárnu vypneme a těsto necháme kynout v míse.
Pak propracujeme, vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která skládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme vykynout.
Pomašlujeme zbylým bílkem, posypeme jen kmínem nebo kmínem a hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C.
Hotové pagáčky ihned po upečení sundáme z plechu na mřížku.

 

Pagáčky

-sypané hrubozrnnou solí-