Když člověka honí mlsná na něco slaného, nemusí to pokaždé vyhrát koupené  (a často i přesolené) brambůrky.
A když máte rádi pikantní až pálivé, není co řešit :-) Pro majitele „dobře oplechované huby“ bych poradila použít i trošku chilli.
Křupání zdar!

SUROVINY:

100 g vody
20 g oleje
200 g hladké mouky
rovná lžička soli (ne zcela plná)
1/2-1 lžička mleté pálivé papriky (popř. chilli)
6-7 g čerstvého droždí

POSTUP:

Ve vodě dobře rozmícháme droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Je-li mouka více savá, můžeme jí 0,5-1 lžíci během hnětení přidat. Těsto by mělo být příjemně tvárné (např. jako měkká žvýkačka).
Hotové necháme 30-45 minut kynout.

Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na nevelký obdélník, cca 25×20 cm a necháme ho pár minut odpočinout.

Nožem nebo rádýlkem na pizzu plát těsta rozkrájíme na 1-1,5 cm široké proužky, které při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fóliíí v rukách opatrně natáhneme na šířku plechu. Tam je můžeme nechat takhle dlouhé nebo je překrojit napůl.

Pálivé tyčky pro plechové huby

Než se na 200°C nahřeje trouba, tyčky dokynou – upečeme je v dobře vyhřáté troubě, 13-17 minut. Kdo má rád tyčky křupavější, sníží v druhé půli pečení teplotu trouby a tyčky dopéká (dosouší) o něco déle.

Pálivé tyčky pro plechové huby