„Suchá“ chlebová placka, ochucená svrchu sypanými semínky.

 

Semínkový posúch

 

Suroviny:

100 ml (g) vody
1/2 lžičky cukru
1,5 lžíce oeje
7 g droždí
lžička kmínu
1/2 lžičky soli
30 g žitné mouky
150 g hladké mouky
semínka na posypání
sádlo na potření

 

Semínkový posúch
-potřený sádlem, nachystaný na upečení-

Postup:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka, asi 20 minut.
Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme na kulatý plát. Bohatě ho posypeme semínky, která pak do těsta zaválíme válečkem. Nožem kruh rozdělíme na čtvrtiny a dáme na plech s pečícím papírem vykynout.
Znovu stačí chvíle, třeba jen než se nahřeje trouba. Posúchy potřeme rozpuštěným sádlem a dáme upéct do vyhřáté trouby. (200°C/asi 15min)

 

Pokud chceme posúchy lesklejší, můžeme je 5-7min před dopečením potřít rozšlehaným vejcem.

 

Semínkový posúch
Semínkový posúch

 

 

 

2 Comments

  • Posted 13.1.2016 12:29 od Jana 0Likes

    Dnes jsem posůch upekla k hrstkové polévce a byl vynikající. Příště musím upéct alespoň dva kousky…Děkuji za recept!!

  • Posted 2.2.2016 10:42 od vera 0Likes

    Pekla jsem z dvojité dávky, přidala lžíci žitných otrub, lžíci kvásku a posypala navíc česnekem. To fakt nemá chybu! 🙂

Přidejte komentář