Tyčky můžou být upečeny samozřejmě pro jakoukoliv příležitost, nejen na párty nebo grilovačku s přáteli. Koření můžete použít jakékolivvaše oblíbené – každý máme nějaké. A pokud ne, můžete ho vynechat – tyčky vlastně jen dochucuje.
Suroviny:
180 g syrovátky
(zbyla mi z jogurtu, překapaného na tzatziky)
necelá lžička cukru
2 lžičky oblíbené směsky koření
(dala jsem koření Česneková sýrová pomazánka)
3/4 lžičky soli – tady pozor, pokud máte sůl v použitém koření, už jí moc nepřidávejte
1 lžíce drobných semínek (sezam, len, mák)
2 lžíce oleje
310 g hladké mouky
10 g droždí
Postup:
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – tuhé a použijeme program Těsto. Nenecháváme ho dojet do konce, po umíchání stačí nechat kynout asi půlhodinu.
Těsto propracujeme, válečkem rozválíme na tenčí obdélník a nožem nakrájíme asi 1-2 cm široké pásky. Každý pásek těsta pak před vložením na plech s pečícím papírem nebo fólií v rukách dobře zakroutíme (budeme mít dva plechy tyček). Než se nám trouba rozehřeje, tyčky stačí nakynout, vsadíme je do trouby a upečeme dokřupava (220°C/asi 15-20min).
Dobrý den, chci se zeptat, čím by se dala nahradit v receptu syrovátka a v jakém množství. Děkuji
Dobrý den,
máte-li něco kyselkavého (jogurt, kefír apod.), zřeďte ho vodou a použijte toho 180 ml. Ale nic se nestane ani tehdy, když použijete pouze vodu ;-)