Tyčky jsou křupavé, slané tak akorát a štipkavost pocítíte až při dojídání jedné z nich (nepálí hned v prvním soustu).

 

Suroviny:

100 g vody
špetka cukru
2 lžíce oleje
50 g brynzy
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pálivé papriky
210 g hladké mouky
10 g droždí

Štipkavé brynzové tyčky

Postup:

suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Protože je těsta málo, zpočátku při jeho zpracování můžeme pomoct stěrkou – shrnujeme ho ze stěn formy dolů, k hákům.
Není třeba nechávat kynout celou dobu programu Těsto, stačí asi 30 minut.
Pak těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy.
Necháme vykynout jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)

(Místo brynzy můžeme použít i tvaroh, ale hustý, ne ten z vaničky.)

Štipkavé brynzové tyčky