Tuhle oblíbenou snídani dělávám většinou o víkendu, kdy jsme doma všichni. Pravda, teď už ne z koupené směsi na chleba, ale z obyčejnějšího, vyzkoušeného těsta na chleba. Ten, kdo pekárnu nemá, si těsto zadělá večer a přikryté v míse ho dá přes noc do ledničky.
Přesto, že bude v chladnu, do rána krásně vykyne. Další postup je stejný, jako v receptu.

Suroviny:

500 g koupené směsi na chleba
270 – 280 ml vody
(nebo vaše vyzkoušené a oblíbené chlebové těsto)
cibule
anglická slanina
tvrdý sýr
na ozdobu zelenina

 

Postup:

Večer dáme do pečky vodu, směs a zapneme program Těsto s odloženým startem tak, aby bylo hotovo v době, kdy budeme asi vstávat.
Ráno vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme placku velikou asi jako 1-1,5 dlaně. Uložíme na plech a ještě chvíli necháme kynout.
Pak každou placku potřeme vejcem a obložíme plátky cibule, anglické a sýra (nebo náplní podle vaší chutě) a dáme péct.

Před podáním ozdobíme.

 

Víkendová snídaně

Víkendová snídaně