Nová kniha "Ruce v mouce"
Snažíte se dělat pro svou rodinu jen to nejlepší?
Pečete často a rádi?
Nebo máte pečení jako koníčka, relax a domácím pečivem rádi obdarujete rodinu, přátele, sousedy?

Jistě při té práci míváte pomoučené ruce…..ruce v mouce zabořené…..prostě – tahle „moučná vizitka“ všech pekařů se při výrobě domácího pečiva vznáší všude okolo nás.

13. listopadu 2017 vyšly tiskem „moje ruce v mouce“.
Přesný název zní:

Ruce v mouce (Domácí pečivo s kváskem i droždím)

Kniha vyšla v nakladatelství CPress (ve společnosti Albatros Media a.s.), má 192 stran a rozměry 167 x 225 mm – příjemně praktická velikost, pokud ji potřebujete mít v kuchyni stále po ruce 🙂
Jek  dostání téměř ve všech knihkupectvích (s doporučenou cenou 299,- Kč) a vyšla i jako e-book. V obou formátech by měla být k dostání také na Slovensku (např. v knihkupectví Martinus.sk, Gorila.sk i jinde).

A co v ní najdete? Přesto, že je vedle různých tlustých kuchařských bichlí, které na knižním trhu potkáte, poměrně útlá, je nabitá informacemi.

 

kniha "Ruce v mouce"

…jedna ze tří stran Obsahu…

 

Co vše tedy v knize najdete???

 

  • Především – obsahuje 187 vyzkoušených, prověřených receptů na různé chleby, bagety, rohlíky, bulky i dalamánky, tyčky, pizzy, sladké kynuté moučníky.
    Celá jedna kapitola je věnovaná pečivu zahraničnímu, které se s úspěchem zabydlelo v našich kuchyních a v závěru knihy nechybí několik receptů na dobroty, které se dají k pečivu přikousnout nebo namazat na něj.

 

kniha "Ruce v mouce"

 

  • Část knihy je věnovaná jen žitnému kvásku – jeho výrobě několika způsoby (včetně kvásku z  kefírové houbičky), uchování, práci s ním i kvasovým těstem, nechybí postřehy od válu nasbírané během let pečení, ani vyzkoušené rady, jak pomoct kvásku, který zrovna nespolupracuje.
    Kváskovým začátečníkům poradí, pokročilým nabídne spoustu receptů k vyzkoušení.

 

kniha "Ruce v mouce"

 

  • Ruce v mouce ale nejsou vyhraněně zaměřené jen na kváskování – vedle kvasového pečiva kniha nabízí spoustu receptů na pečivo s droždím, které je možné zadělat klasicky nebo pomocí prefermentu (omládek, biga, poliš, staré těsto…), proto je vhodné snížit množství použitého droždí a zároveň upéct pečivo mnohem chutnější, nadýchanější, s delší trvanlivostí.
    Jsou-li tyto prefermenty pro vás v pečení nové, určitě se jich nemusíte bát – vše je vysvětleno tak, aby tomu porozuměl každý, i naprostý začátečník.

 

kniha "Ruce v mouce"

 

  • Kromě receptů najdete v knize postřehy k domácímu pečení, povídání o pomocnících při pečení i používaných surovinách.
    Popis práce s těstem kváskovým, hydratovaným, celozrnným i těstem z lednice.
  • A vešla se i spousta dalších rad 🙂 – jak zacházet s hotovým pečivem, jak převést recept s droždím na kváskový a naopak, kterých chyb se při práci s těstem vyvarovat, názvosloví pečiva, vysvětlení nejčastěji používaných pojmů atd…

 

kniha "Ruce v mouce"

 

Kde a jak ji můžete koupit, objednat?

Knihu Ruce v mouce si můžete koupit s podpisem u mě, nebo klasicky – v knihkupectvích. Kamenných obchodech i těch internetových, např. nakladatelství Albatros nebo v eshopu Knihcentrum.cz – ZDE.

Pokud ji někdo bude chtít přímo ode mě, s podpisem nebo věnováním, poprosím o zprávu na mail: ruce-v-mouce@email.cz
Založila jsem ho pouze pro tuto knížku 🙂  domluvíme se tam na dalším postupu, abyste měli knihu doma co nejdříve. Navíc Vám knihu orazítkuji razítkem vytvořeným jen pro tuto příležitost a přidám navštívenku Pekárnománie.

Kniha Ruce v mouce byla psaná srdcem a já opravdově doufám, že se všem čtenářům bude líbit!

Nová kniha "Ruce v mouce"

.

.

.

 

 

24 komentářůNapsat komentář

  • Objednané okamžite ako som to uvidela na nete. V Martinuse. Mesiac ubehne ako nič a ja budem mať „ruce v mouce“ 🙂 veeeeeeľmi sa teším

  • Ivčo už mám objednáno a těším se na ni.-) Konečně odpadne zoufalé hledání v mobilu:-)
    Děkuji za Vaše recepty, jsou mi každý den velkou oporou v pečení.
    Lenka

  • Ivčo. tak tenhle tvůj poslední počin mi chybí v knihovničce a už se nemůžu dočkat. prosím tě, napiš mi na e-mail jerabkova80@seznam..cz , jak ti můžu poslat peníze, abych měla bichličku i s podpisem. děkuji a už se moc těším.

  • Ahoj Ivi,

    nemôžu vytlačiť naraz dostatočne veľa kusov? Stále čakám za dotlačou, zas presunuli termín na apríl a ktovie, či sa mi zas ujde 🙁 🙁 🙁 už som myslela, že bude dávno u mňa, objednaná, zaplatená a len závidím tým, čo sa stále chvália ako sa im daria Tvoje výtvory. Inak nie je všetko kváskové? Ja som myslela, že áno. Všima som si, že trhací chlieb a nejaké ďalšie recepty sú s droždím. Prečo?Ja už sa nechcem vracať k droždiu. Máš aj niekde chat na také konkrétne veci, ak mi niečo z receptu nie je jasné? Či fcb?

    • Ahoj, ano, jsou tam i pečiva s droždím, ale zase přes prefermenty. Takže žádné „vraž tam kostku droždí“ 🙂 používám ho co nejméně. Některému pečivu droždí vyloženě sedne – třeba rohlíkům. Ale nad kvasový chleba není nic lepšího.
      Nejrychlejší bude asi mi napsat na fcb, ale i tady se pod recepty snažím odpovídat co nejdřív.

  • Dobry den, paní Trhoňová, dovolte,abych Vám poděkovala. Knihu jsem před nedávnem zakoupila a okamžitě jsem se do ní zamilovala. Kváskový chleba už peču několik let. Tudíž jsem se považovala že vcelku zkušenou pekařku, díky vaší knize vím, že se mám ještě mnoho učit a hrozně se na to těším. Dnes jsem díky vaší knize upekla ten nejlepší chleba na světě. Jednak jsem si podle vašich rad řádně několik dní oživovala kvásek, aby byl dostatečně silný a pak podle vašeho postupu upekla „základní kváskový chleba“. Asi to bylo právě změnou postupu, protože recept jsem si ponechala,na jaký jsem zvyklá,ale moc se od vašeho neliší. Z chleba jsem měla takovou radost jako snad při upečení mého prvního kváskového chleba vůbec před několika lety. V knize pořád nadšeně listuji. A mám chuť vyzkoušet všechny recepty. Je vidět, že jste opravdu zkušená pekařka a vše máte odzkoušeno. Knihu bych doporučila prostě všem, začátečníkům i pokročilým. Chtěla jsem vám napsat email,ale nenašla jsem nikde žádný kontakt, tak využívám této možnosti. Ještě jednou děkuji za tak skvělou knihu.

    • Dobrý den, paní Klvačová,
      Velmi Vám děkuji za tak nádhernou pochvalu a těším se z toho, že se Vám kniha líbí 🙂 Snažila jsem se napsat ji čtivou a také tak, aby nalákala i další lidi k této nádherné práci, která může být i příjemným relaxem – pečení (nejen) chleba.
      Pokud budete chtít napsat na mail (připomínky, otázky – cokoliv k pečení), klidně na ruce-v-mouce@email.cz
      Přeji Vám spoustu dalších radostí nad voňavým pečivem!
      Iva

  • Tato kniha je super, mám ji stále po ruce. Zkoušela jsem z ní několik chlebů a všechny výborné. Dále uspěly chřupáčky a nyní nestíhám péct mailové makovky. Měla jsem na podobné makovky jiný recept, ale tyhle jsou top. Během týdne jsem je pekla už 3x a pokaždé zmizí během 1 dne. A tak je to téměř se vším z této knihy. Šunka také moc chutná. To aby člověk málem změnil zaměstnání. Za tuto knihu, Ivi, velký dík, lepší jsem na trhu neviděla. Ale když tak sleduji recepty tady na blogu, tak by to možná chtělo další díl, ne? Jo, a Honzovky výborné. Tchýňka má 80 let a je dobrá kuchařka, ale říkala, že tak dobré Honzovky, navíc bez mléka a vajec, ještě nejedla. Takže co recept, to super. Má to jedno velké mínus – moji chlapi doma začínají být pěkně rozmazlení.

Napsat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zobrazena. Pole označená * je nutné vyplnit.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.