Chleba má pravidelné póry a hodně tmavou střídu, na chuti je výrazně poznat i použitá špaldová mouka.

-trojhranná a obdélníková-

-trojhranná a obdélníková-

Suroviny:

320 g vody
lžička cukru
2 lžíce oleje
lžička chlebového koření
2,5 lžičky soli
100 g rozkvašeného hustého žitného kvásku
100 g žitné chlebvé mouky
170 g hladké mouky
300 g hladké špaldové mouky
15 g droždí

 

 

Obyčejný špaldový s kváskem

-kynutý v trojhranné ošatce-

Postup:

suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – sypké a použijeme program Těsto.
Po jeho ukončení vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a uválíme bochník, který necháme nakynout buď na plechu s pečící fólií nebo (dobře omoučené) v ošatce.
Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/45-50min).