Milujeme vůni celeru. S končícím létem mu chodíme olamovat zdravé listy, které pak suším nebo krájím a pak ukládám do mrazáku na zimu.
Měla jsem zrovna rozděláno těsto na bagety, když mi manžel donesl čerstvou várku listů – tak jsem do těsta nějaké přikrájela a pro doplnění chutě přidala i trochu strouhaného sýra.
A ano, byly výborné.
Suroviny:
400 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
70 g měkkého sádla
400 g pšeničné chlebové mouky
300 – 320 g hladké mouky
3 rovné lžičky soli
120 g strouhaného sýra,
větší hrst krájené celerové natě
Postup:
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a použijeme program Těsto.
Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme a z každého kusu uděláme bagetu nebo večku.
Necháme je nakynout na plechu, potřeme vejcem, můžeme šikmo ostrým nožem několikrát naříznout a dáme upéct do vyhřáté trouby (180-190°C / 20-25 min).
Prosim neni tam v receptu tolik moc mouky? Delala jsem presne a musela jsem vodu dost dolivat, testo je suche a nejde zpracovat. jen jestli se nevloudila chybicka ;)
Evi, všechny moje recepty jsou vyzkoušené, vody by mělo být dost. Ale – už párkrát jsem se setkala s tím, že jsem i já musela něco dolévat, mouka byla sušší.
Dolévala jste jí hodně? A jste si také jistá, že jste vše dobře odvážila? Mrzelo by mě, kdybych Vám špatně poradila…