Hotový chleba je lehký, velice tmavý a dobrý i druhý den.

Světlé (titulní) foto je děláno s bleskem, aby byla vidět barva střídky.

Suroviny:

300 ml (g) vody
lžička oleje
100 g vařených strouhaných brambor
2 rovné lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
200 g hladké mouky
14 g droždí

 

– je-li třeba, přidáme lžíci (10-15 g) hladké mouky, těsto musí být opravdu husté – stáním a kynutím díky bramborům řídne
– kdo chce, může přidat sušený česnek nebo i vynechat kmín – ale myslím, že kmín k chlebu neodmyslitelně patří

Postup:

suroviny dáme do pekárny a použijeme program Celozrnný (s delším kynutím).
Při prvním pokusu jsem použila jen Základní program a chleba byl o dost nižší.

Celozrnný (60%) chleba s bramborem