Remosku používám v kuchyni velice ráda – přesto, že je malá, dá se v ní upéct i poměrně větší kus jídla.
Kynuté pečivo z remosky je nadýchané a pěkně si, díky formě, drží tvar. Tyto slané klínky jsou plné dýňových jader.
Suroviny:
na omládek:
60 g (ml) vody
půl lžičky sladěnky
5 g droždí
80 g hladké mouky
Dále:
50 g (ml) vody
70 g strouhaných brambor
3 lžíce oleje
2-3 lžíce dýňových semen
1 a 1/4 lžičky soli
170-180 g pšeničné chlebové mouky
kdo má rád, přidí i drcený kmín
Postup:
toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.
Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout.
Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.
Propracujeme, rozválíme na velikost remosky, kterou jsme předem vymastili nebo vyložili pečícím papírem a vložíme dovnitř.
Obracečkou, omočenou v oleji, „koláč“ rozkrájíme na díly…
…mezery opět potřeme olejem a necháme tak nakynout.
Můžeme potřít vejcem, pospat dalšími dýňovými jádry a upečeme.
Vytáhneme z remosky, necháme na mřížce vychládnout a můžeme podávat.
Nedavno jsem zacala s pecenim peciva . Uplne obracene a zcela nelogicky,kvaskovym! No a dari se,jupiii. Ted jsem objevila vasi stranku a jsem nadsena. Misosky jsou vyborne a postupne budu pokracovat v receptech dle prani meho uzasneho muze. Co by jsme pro ne neudelaly,vzdyt jsou tak bajecni,az jde z toho hlava kolem. Tak hura na dalsi recept!
prosím Vás ako dlho sa piekly dýňové kousky Ďakujem
Zkuste 25-30 minut – během pečení občas do remosky nakoukněte. ;-)