Klobásníky si pamatuji z dětství, pekla je babička. Bývaly to trochu širší rohlíky z mastnějšího těsta, plněné nádivkou z mletého búčku.

Suroviny:
200 ml vody
2 lžičky cukru
30 g droždí
60 g změklého sádla
žloutek
1,5 lžičky soli,
100 g celozrnné pšeničné mouky jemné
350 g hladké mouky

Náplň:
asi 300 g mletého bůčku
vejce
sůl
pepř
popř. oblíbené koření
trocha strouhanky na zahuštění

Postup:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – sypké a použijeme program Těsto.
Vykynuté nelepivé těsto propracujeme, rozdělíme na kousky (měla jsem 12, asi po 65-70 g) a do každého dobře zabalíme kus náplně. Na plechu s papírem (fólií) necháme nakynout, potřeme bílkem a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/10min, pak asi 170-180°C/25-30min – podle velikosti klobásníků, je třeba maso propéct.)

Můžeme udělat i ve tvaru rohlíků, s těstem se pracuje velice dobře – je tvárné a nelepivé.