Rychlé, chuťově výraznější rohlíky, které voní použitým kořením a sýrem.

 

Suroviny:

260 ml vody
20 g oleje
1,5 lžičky soli
500 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí
2 lžičky cukru
lžička koření Americké brambory bylinkové
trocha strouhaného sýra na posypání
vejce na potření

 

Kořeněné rohlíky

-chládnoucí na mřížce-

Postup:

Suroviny dáme do pečky (nejdřív tekutiny, pak sypké) a použijeme program Těsto.
Pak znovu propracujeme, nakrájíme na kusy a umotáme rohlíky, které necháme kynout na plechu.
Vykynuté pomašlujeme vejcem, posypeme sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě.

 

Můžete je zkusit zadělat na omládek:
100 ml (g) vody smíchat se lžičkou sladěnky, 130 g hladké mouky a 10 g droždí a nechat 45-60 minut zrát.
Pak přidat zbytek: 160 ml (g) vody, 20 g oleje, sůl, koření a 370 g hladké mouky, vymísit těsto, nechat nakynout a dále pokračovat podle postupu u receptu.

Pečivo s omládkem lépe kyne, víc chutná a déle vydrží dobré.