Pečivo, zadělávané pivem, má malinko jinou, ale moc dobrou chuť. Někdy nám doma trochu piva zbyde, jindy kvůli zadělání těsta otevřu nové – zbytek se vždycky někam „vstřebá“. Třeba takové kuře ala kachna, pečené na černém pivu a zelí…hmmm…
Suroviny:
200 ml piva
80 ml vody
lžička cukru
15 g droždí
60 g změklého sádla
2 rovné lžičky soli
150 g celozrnné pšeničné mouky jemné
370 g hladké mouky
Postup:
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Vykynuté tvárné těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na kusy a vytvarujeme bagety nebo bulky (podle chuti). Necháme je na plechu s papírem nebo pečící podložkou vykynout, potřeme vejcem s trochou vody, popř.sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Ivi, zbylo mi pivo po kuřecích rarášcích, tak jsem ho využila na tento recept.Upekla jsem z těsta rohlíky – s těstem se krásně pracovalo a rohlíky sypané mákem nebo lněným semínkem byly jako pírko. Paráda, děkuji :-)
To jsem ráda, Evi! :-)